זעם בעירק אחרי הקריאות לנורמליזציה עם ישראל: יממה אחרי שמנהיגים סונים ושיעים קראו בגלוי לכונן שלום עם ישראל בכינוס שנערך בבירת כורדיסטן בחבל עירק - הממשלה בעירק השמיעה היום (שבת) גינויים חריפים והתייצבה נגד המנהיגים הסונים והשיעים, שקראו לצרף את עירק להסכמי אברהם: "כינוס בלתי חוקי". במקביל, גם גורמי ממשל בכורדיסטן הבהירו: הוועידה לא נעשתה על דעתנו, נפעל נגד האחראים.
בתוך כך, הממשלה בעירק הוציאה הצהרה רשמית מטעמו של ראש הממשלה מוסטפא אל-כאזמי, שבה הדגישה כי זה "לא ייצג את דעת האוכלוסייה ואת תושבי עירק - אלא את העמדה של מי שהשתתף בו בלבד. זה ניסיון להטעות את המצב ולהחיות את הטון העדתי". עוד טענו: "הממשלה הביעה את עמדתה ההיסטוריה העקבית של עירק לתמיכה במטרה הפלסטינית הצודקת ובהגנה על זכויות העם הפלסטינית, תוך דחיית כל צורות ההתיישבות והתוקפנות של ישראל".
נשיא עירק ברהם צאלח, כורדי בעצמו, הצטרף לגינויים: "מרבים לכל ניסיון לכינון יחסים עם ישראל". גם ברשתות החברתיות בעירק הגולשים יצאו נגד הכנס, תוך שימוש בהאשטאג: "עירק נגד נורמליזציה עם ישראל". המטיף השיעי מוקטדה א-סאדר קרא מצידו לממשלה: "לעצור את כל המשתתפים". חבר הפרלמנט העירקי לשעבר אחמד אל-אסדי כינה אותם: "בוגדים בעיני החוק".
עם צאת השבת בירך בנט על הקריאה מעירק: "מאות אנשי ציבור עירקים, סונים ושיעים, התכנסו אתמול כדי לקרוא לשלום עם ישראל. זוהי קריאה שבאה מלמטה ולא מלמעלה, מהעם ולא מהממשלה, וחשובה במיוחד ההכרה בעוול ההיסטורי שנעשה ליהודי עירק. מדינת ישראל מושיטה לכם את ידה לשלום בחזרה".
בכינוס, שהועבר בשידור ישיר בכמה רשתות חברתיות והשתתפו כ-300 בני אדם, התארח בין השאר חמי פרס, בנו של נשיא המדינה וראש הממשלה המנוח שמעון פרס ז"ל, שדיבר בעברית על הנחיצות של כינון יחסי שלום. הדגש בכינוס היה על תרומתם של יהודי עירק לבניין הממשל שם ולתרבותה של המדינה - וההכרח לקיים את הקשרים עמם בהיותם אזרחים ישראלים.
את הכינוס אבטחו כוחות הביטחון הכורדיים וניתנה לו ברכה על ידי איחוד האמירויות הערביות. מקצת הדוברים קשרו בין הקריאה לשלום עם ישראל לבין הדרישה לכונן ממשל פדרלי בעירק.
שר החוץ יאיר לפיד בירך על היוזמה התקדימית: "מהיום שנכנסה הממשלה הזאת לתפקידה, המטרה שלנו היא להרחיב את הסכמי אברהם. האירוע בעירק מעורר תקווה למקומות שלא חשבנו עליהם בעבר". לפיד הוסיף כי לישראל ולעירק "היסטוריה משותפת ושורשים בקהילה היהודית" ואמר: "בכל מקום שבו יושיטו לנו יד נעשה הכול כדי להושיט חזרה".
השר לשעבר איוב קרא הוסיף: "מברך את מאות העירקים שהשתתפו הלילה בוועידת השלום הראשונה בארביל וקראו לצירוף עירק להסכמי אברהם ולהליך השלום הכלכלי".
מברך את מאות העיראקים שהשתתפו הלילה בוועידת השלום הראשונה בארביל וקראו לצירוף עירק להסכמי אברהם ולהליך השלום הכלכלי.גאה בכם סחר אלטאי מנהלת מכון המחקר של משרד התרבות העיראקי וחברי הטוב מית'אל אלאלוסי ראש מפלגת אלנהדה ומראשי היוזמים, המעדיפים את ערך החיים של אזרחי עירק, על התמיכה
— איוב קרא (@ayoobkara) September 25, 2021