ג'ו רוגן, הקומיקאי ומנחה הפודקאסט הפופולרי והמושמע ביותר באפליקציית "ספוטיפיי", הודיע אתמול (רביעי) שנדבק בקורונה. לדבריו, הוא ככל הנראה נדבק לאחר ששב מסיבוב הופעות בפלורידה, שם נרשמים בימים האחרונים נתוני תחלואה גבוהים במיוחד.

רוגן סיפר שהתחיל לחוש ברע ביום שבת בערב כאשר חזר מסיבוב ההופעות. "במהלך הלילה הרגשתי גרוע ומיד הבנתי מה קורה", סיפר בסרטון וידאו שהעלה לחשבון האינסטגרם שלו. עוד הוא סיפר כי הוא הכניס את עצמו לבידוד ביתי בנפרד מיתר בני משפחתו. ביום המוחרת ביצע בדיקת קורונה, שהוכיחה שאכן הוא חיובי לנגיף.

בחודש אפריל האחרון הצליח רוגן להרגיז במיוחד בכירי בממשל ובמערכת הבריאות האמריקנית כאשר טען בפודקאסט הפופולרי שלו שכל "הצעירים והבריאים" לא צריכים לקבל חיסון נגד נגיף הקורונה. הוא עצמו לא סיפר אם התחסן או לא.

רוגן סיפר השבוע למיליוני עוקביו שהוא זוכה לטיפול בכמה סוגים של תרופות מיוחדות "כדי לצאת מהמצב הזה מהר ובקלות". רשימת התרופות שלו כוללת בין היתר את הנוגדנים "מונוקולונל", שמיועדים לטיפול בחולי קורונה במצב קשה מאוד. גם נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ טופל בתרופה "רג'נרון", שהיא קוקטייל של נוגדנים מאותו הסוג, בזמן שחלה בקורונה. תרופה נוספת שלה הוא זוכה היא "פרדניזון", סטרואידים מסוג מיוחד שנחשבים כתרופה בטוחה ויעילה לטיפול בקורונה.

תרופה שנויה במחלוקת: "סכנת חיים"

לצד התרופות הללו, הנחשבות יעילות ובטוחות על ידי בכירי מערכת הבריאות בארה"ב, הודיע רוגן כי הוא מטופל גם באמצעות תכשיר "איברמקטין" – חומר המקובל לשימוש כתכשיר לתילוע סוסים ובהמות. ה-FDA, מנהל התרופות והמזון בארה"ב, הזהיר באופן גורף מפני שימוש בתכשיר "איברמקטין", אשר לטענתם הוכח באופן חד משמעי כלא יעיל לטיפול בקורונה.

לטענת ה-FDA, כמויות גדולות של חומר זה עלולות להיות מסוכנות ואף לגרום לכאבי ראש, הקאות, שלשולים, ירידה בלחץ הדם, תגובות אלרגיות, סחרחורות, בעיות בשיווי המשקל, קומה ואף מוות. טוקסיקולוגים רבים הזהירו גם כן מפני השימוש בחומר ואף הזהירו מפני חשיפה אליו עבור אלו המשתמשים בו במטרתו המקורית – טיפול בחיות משק. "אני קורא לכולם להפסיק להשתמש באיברמקטין וללכת להתחסן – זו הדרך היחידה הבטוחה שיש לנו כרגע כדי להילחם בקורונה", אמר הטוקסיקולוג שון ורני לעיתון ניו יורק טיימס.

 

 

למרות זאת, צעירים רבים בארה"ב בטוחים כי מדובר בפתרון יעיל וזול בעקבות פרסומים פופולריים רבים ברשתות החברתיות פייסבוק ורדיט, וכן בעקבות קידום מסיבי שהעניקו לו ידוענים ואנשי בידור הנמנים על הזרם הימני-שמרני בארה"ב. הפופולריות הרבה של השימוש בתכשיר הגיעה לאחר פרסום מחקר מעבדה שנערך באוסטרליה שטען שביכולתו להשמיד את הווירוס. למרות שהחוקרים האוסטרלים עצמם ביקשו לסייג את תוצאות המחקר ולהבהיר שאין זה אומר שהתגלתה תרופה חדשה ובטוחה לקורונה, הביקוש בארה"ב ל"איברמקטין" הרקיע שחקים: לפני התפרצות הקורונה נרשמו בארה"ב 3,600 מרשמים שבועיים, ואילו בחודש שעבר נרשמו יותר מ-88 אלף מרשמים לתכשיר.

לפי שעה הודיע רוגן שהוא משהה את סיבוב ההופעות שלו עד חודש אוקטובר לפחות, ובכך הותיר מעריצים מאוכזבים רבים. בשנה שעברה רכשה "ספוטיפיי" את הזכויות על תוכניות הפודקאסט של רוגן בעלות המוערכת ביותר מ-100 מיליון דולר.