מחשבת מסלול מחדש: ממשלת סינגפור הודיעה כי ייתכן שתיאלץ להטיל שוב הגבלות אם לא תוכל להכיל התפרצות מחודשת של זן דלתא, שמאיים על המעבר של העיר לחיות לצד הקורונה.
לפי משרד הבריאות בסינגפור, מספר הנדבקים הוכפל וזינק לכ-1,200 מקרים בשבוע האחרון. עד כה רשמה המדינה 68,901 מקרי הדבקה בקורונה ו-55 מתים, כך לפי אוניברסיטת ג'ונס הופקינס שבמרילנד.
פרויקטור הקורונה בעיר, לורנס וונג, הסביר כי זה לא רק המספר הכולל של המקרים היומיים, אלא גם קצב התפשטות הנגיף. "מניסיונן של מדינות אחרות אנחנו יודעים כי כאשר יהיה זינוק חד בתחלואה, יהיו בהתאם הרבה יותר מקרים שיצריכו טיפול נמרץ והרבה יותר אנשים שייכנעו לנגיף", אמר.
סינגפור נקטה לאורך הזמן במדיניות "אפס סובלנות" כלפי המגפה והטילה הגבלות מחמירות שכללו סגירת גבולות ומסעדות ואכיפה הדוקה של ריחוק חברתי. אולם בחודש יוני האחרון הודיעה הממשלה כי היא מתכננת לקדם אסטרטגיה חדשה במאבק נגד הנגיף באמצעות ניסיון להשתלט על ההתפרצויות דרך החיסונים ולנטר אשפוזים במקום להגביל את חיי האזרחים.
אז מה סינגפור תעשה עכשיו?
בסינגפור רשמו את אחד משיעורי ההתחסנות הגבוהים בעולם – יותר מ-80% מהאוכלוסייה מחוסנת במלואה נגד קורונה. בחודש שעבר החלה המדינה להסיר את ההגבלות והתירה לאנשים מחוסנים לגמרי לסעוד במסעדות ולהתכנס בקבוצות גדולות יחסית.
ההתפרצות האחרונה שינתה את המשך התוכניות. וונג ציין כי מעתה סינגפור תנסה להכיל את ההתפרצות החדשה תוך מעקב אגרסיבי יותר ו"כיתור" מקרי הידבקות. בין היתר, הורחב באופן משמעותי מעגל העובדים שנמצאים בסיכון גבוה להידבקות – וכעת זה כולל שליחים ועובדים בשירותי תחבורה ציבורית. הם גם ייבדקו בתדירות גבוהה יותר.
פרט לכך, סינגפור אסרה את כל ההתכנסויות במקומות העבודה כחלק מהרצון לשמור על המדינה פתוחה בזמן שהיא מנסה להכיל את ההתפרצות הנוכחית. לצד זאת, מזהיר שם הפרויקטור: "אם למרות כל המאמצים נראה זינוק משמעותי בחולים הקשים – אולי לא תהיה ברירה מלבד הידוק ההנחיות".
הסיפור של סינגפור מתרחש במקביל למדינות אחרות שגם שמו לעצמן למטרה: "אפס הידבקויות". באוסטרליה, למשל, מיליוני תושבים חיו תחת סגר במשך חודשים בזמן שהרשויות המקומיות ניסו להתמודד מול התפשטות זן דלתא – ומאז הן הודו כי זה לא אפשרי. כעת הן מתקדמות למציאות דומה שמבקשת לחיות לצד הנגיף.