מיליציות ההתנגדות האחרונות באפגניסטן מדווחות כי הן סופגות "מהלומות כבדות" בעמק פנג'שיר, מעוז המתנגדים האחרון במדינה. הטאליבאן טרם הצליח לסיים את כיבוש המדינה ולכבות סופית את אש המרד. העמק נחשב לקשה מאוד לכיבוש, והוא החזיק מעמד כעשור מבלי להיכבש תחת הכיבוש הסובייטי במדינה ו-5 שנים נוספות תחת הכיבוש של הטאליבאן.
ללוחמים "בחזית ההתנגדות הלאומית", הגוף המאורגן היחיד שעודנו מתנגד לטאליבאן, ומורכב ממילציות ומלוחמים שנטשו את כוחות הביטחון האפגנים, יש מאגרים משמעותיים של נשק בעמק שנמצא כ-80 קילומטר מהבירה קאבול. בבירה כבר נשמעו יריות שמחה שהתפשטה השמועה שהעמק נפל לידי הטאליבאן, אך מנהיגי המתנגדים מיהרו להכחיש והטאליבאן לא פירסם הודעה רשמית בנושא.
הטאליבאן עוסק כעת במעבר המאתגר מכוח צבאי שכבש במהירות את אפגניסטן, לגוף שימשול ביציבות במדינה. בעת השלטון הקודם של הטאליבאן, שהחזיק 5 שנים מ-1996 עד ל-2001, הארגון סבל מבידוד בינלאומי כולל, כשרק מדינות בודדות קיימו עמו יחסים דיפלומטיים. כעת מדינות העולם לוטשות עיניים אל האופן בו הארגון ימשול במדינה, ולעת עתה בטאליבאן מנסים לשדר מסרים מרוככים בדבר זכויות האדם במדינה.
בשלטונו הקודם הטיל הטאליבאן מגבלת קיצוניות וחסרות תקדים על נשות המדינה, ומנע מהן כל גישה לחינוך ואסר עליהן לעבוד. נשים היו מחויבות לליווי מתמיד של גבר כאשר הן יוצאות מהבית, וללבוש בגד שמכסה את כל גופן. נשים שהפרו את ההנחיות הללו הוצלפו או הוצאו להורג.
בשבועות האחרונים הבטיח הטאליבאן שוב ושוב כי הפעם יאפשר לנשים גישה לחינוך ולתעסוקה, ויגביל באופן פחות מחמיר את חירותן. אך בימים האחרונים נשמעים שוב סיפורים מדאיגים על נשים שנשלחות לביתן והעסקתן פסקה. בנוסף, הטאליבאן ביקש מרוב הנשים במדינה להישאר בבתיהן מ"סיבות ביטחוניות".
בצל החשש הכבד לעתידן, קבוצת נשים קטנה יצאה לרחובות קאבול ודרשה שיוויון זכויות ואת האפשרות להשתתף בממשל תחת משטר הטאליבאן. קבוצות פמניסטיות אירגנו לפחות שלוש מחאות שונות ברחבי אפגניסטן בשבוע האחרון. לפי סוכנות הידיעות האפגנית טולו מחאת הנשים נתקלה באלימות מצד הטאליבאן, נמנע מהן לצעוד לארמון הנשיאותי, וריססו אותן בגז מדמיע.