מדינות ה-G7 צפויות להסכים על תרומה של מיליארד חיסונים נגד קורונה למדינות עניות במהלך הפסגה שנפתחת היום (שישי) במפרץ קרביס שבאנגליה. ההחלטה תתקבל במסגרת יוזמה של המדינות החברות בארגון הכלכלי הבין-לאומי לסייע בהפצת החיסונים בעולם - כך הודיעו נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן וראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון.

במסגרת היוזמה ארה"ב תתרום כחצי מיליארד חיסונים שיירכשו מחברת פייזר ובריטניה תתרום גם היא כמאה מיליון חיסונים נוספים, שמתוכם כ-80 מיליון יועברו ליוזמת החיסונים העולמית "קובקס", שמוביל ארגון הבריאות העולמי. בנאום שנשא אתמול ביידן, הוא התחייב שמדינתו תהיה ארסנל החיסונים העולמי ותוביל את המאבק בקורונה.

ג'ו ביידן ובוריס ג'ונסון בכנס G7 (צילום: רויטרס)
ג'ונסון וביידן בכנסת ה-G7 | צילום: רויטרס


"ברגע זה הערכים שלנו קוראים לנו לעשות כל שביכולתנו כדי לחסן את העולם נגד קוביד-19", אמר ביידן. "כפי שאמרתי בפנייתי למושב המשותף של הקונגרס באפריל, אמריקה תהיה מחסן הנשק במאבק שלנו נגד קוביד-19, בדיוק כפי שאמריקה הייתה מחסן הדמוקרטיה במהלך מלחמת העולם השנייה".

בתוך כך, בעיתון האיטלקי "לה רפובליקה" דווח כי צעירה בת 18 בשם קאמילה קאנפה מאזור גנואה, שחוסנה בחיסון של אסטרהזניקה - מתה מקריש דם. הצעירה חוסנה ב-25 במאי וב-5 ביוני היא הועברה לבית החולים, שם ניסו לטפל בקריש הדם ולהוריד את לחץ הדם במוחה, אך היא לא שרדה. על פי הדיווח, אם הניתוחים שעברה היו נערכים מוקדם יותר, היה ניתן להציל אותה.

באיטליה מדווחים וחוקרים לפחות עוד שני מקרים דומים. באחד מהם מורה בת 32 מתה בתחילת אפריל, ושתי מחוסנות נוספות פיתחו את אותם התסמינים אך שרדו. מתאו סלביני, אמר בתגובה כי "לא צריך לחסן ילדים וצעירים ואסור לשחק עם זה".