התקשורת בבריטניה מדווחת ששרים בממלכה דנו באפשרות לחלק את מדינות העולם לפי מודל הרמזור, ולבטל או להפחית משמעותית הגבלות על טיסה למדינות ירוקות, שבהן התחלואה בקורונה נמוכה. במסגרת התוכנית הממשלתית לפתיחה מחדש של עולם התעופה, מדינות העולם יחולקו למדינות אדומות, צהובות וירוקות, וצבען ייקבע על פי שיעורי התחלואה ושיעורי ההתחסנות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
על פי הדיווחים, נוסעים שישובו ממדינות ירוקות יהיו פטורים מחובת הבידוד, בעוד שהטיסה למדינות אדומות תיאסר לחלוטין או שהנוסעים יחויבו לשלם עבור שהייה במלונית. בשלב זה, בריטניה אסרה על טיסה לחופשות בחו"ל לפחות עד 17 במאי - וכל מי שינסה לצאת מבריטניה לצורך שאיננו חיוני צפוי אף לקבל קנס של עד 5,000 פאונד.
במסגרת שיטת הרמזור הצפויה, ההערכה היא שמדינות כמו ישראל וארצות הברית, שבהן שיעור ההתחסנות גבוה, צפויות להיחשב מדינות ירוקות. לכן, ישראל צפויה להיות יעד מועדף לחופשות, מה שיכול לסייע להחייאת ענף התיירות המקומי, אך במקביל גם להגביר את החשש מפני הבאת וריאנטים. מדינות אירופה, לעומת זאת, שבהן מבצע החיסונים מדשדש והתחלואה עולה, צפויות להיחשב מדינות אדומות שעל הנסיעה אליהן יוטלו הגבלות.
בשל שיעור ההתחסנות הגבוה יחסית בבריטניה, ממשלתו של ג'ונסון מתחילה להיערך לפתיחה מחדש של המשק הבריטי, ואף שוקלת להשתמש בדרכון ירוק, בדומה לזה שהושק בישראל. השבוע אף אמר ראש הממשלה ג'ונסון שדרכונים ירוקים "בהחלט צפויים לקחת חלק" בפתיחת עולם התיירות והתעופה.
"כבר אפשר לראות שמדינות אחרות ותעשיית התעופה מעוניינות בדרכונים כאלה, ויש בכך היגיון", אמר ג'ונסון אתמול. במקביל, הביעו היום כשבעים חברי פרלמנט בריטיים דאגה מהכוונה של ג'ונסון להשיק דרכון ירוק וחתמו על עצומה שקוראת לעצור את המהלך. חברי הפרלמנט שכוללים שמרנים וחברי מפלגת הלייבור כאחד טענו שהדרכון הירוק איננו נחוץ ועלול אף להביא לאפליה בין מתחסנים וכאלה שבחרו שלא להתחסן.