השמתו במעצר של יורש העצר לשעבר הנסיך חמזה והדיווחים על ניסיון הפיכה שכשל ממשיכים לעורר סערה ולהצית דיונים בממלכה ההאשמית. היום (ראשון) התייחס סגן ראש ממשלת ירדן, איימן ספאדי, למעצר ואמר כי הנסיך חמזה היה בקשר עם גורמים זרים במסגרת מזימה לערער את היציבות במדינה וציין כי יורש העצר לשעבר נמצא במעקב כבר במשך זמן מה.
בירדן לא היה ניסיון הפיכה - אלא סתימת פיות | אהוד יערי, פרשנות
הרשויות יירטו את מסרי התקשורת בין חמזה לבין גורמים זרים בנוגע לתזמון הצעדים לפגיעה בביטחון ירדן, אמר ספאדי במסיבת עיתונאים. "הנסיך חמזה יצר קשר עם גורמים בכדי להסית לפעילויות המאיימות על ביטחון המדינה", אמר. הוא הוסיף שהחקירה מתנהלת כבר זמן ממושך ושהמעצרים מתבססים על יותר מסתם תכניות וכי הפעולות כבר עברו לשלב התזמון.
אימו של הנסיך חמזה ואלמנתו של המלך חוסיין המנוח, המלכה נור, הגיבה גם היא על מעצר בנה ותיארה את הדיווחים על מעשיו כ"הכפשה מרושעת". נור ציינה בציוץ בטוויטר כי היא "מתפללת שהאמת והצדק יגברו על כל הקורבנות התמימים של לשון הרע. אלוהים יברך וישמור עליהם".
שכנותיה ובעלות בריתה של ירדן הגיבו בהצהרות תמיכה לאחר שצבא ירדן דיווח על המעצר שנועד למטרת "ביטחון ויציבות" בממלכה. בהצהרה שפרסמה סוכנות הידיעות הממלכתית, נמסר כי הפעולה התבצעה במסגרת חקירה ביטחונית רחבה יותר שבה עוכב גם שר לשעבר ועוד כמה אנשים שלא זוהו.
בית המשפט המלכותי הסעודי יצא בהצהרה ולפיה "הממלכה מביעה את תמיכתה המלאה, עם כל יכולותיה, בכל ההחלטות והצעדים שננקטו על ידי המלך עבדאללה והנסיך אל חוסיין בן עבדאללה השני, נסיך הכתר, כדי לשמור על הביטחון והיציבות". בהצהרה נפרדת אמר שר החוץ הנסיך פייסל בן פרחאן אל סעוד כי יציבותה ושגשוגה של ירדן הם "הבסיס ליציבות ושגשוג האזור כולו" ונשבע לתמיכה "איתנה ומתמשכת" בירדן.
המשרד לענייני המדינה של איחוד האמירויות הדגיש את תמיכתה המלאה של איחוד האמירויות הערביות בכל ההחלטות והצעדים שנקט המלך עבדאללה ונסיך הכתר שלו כדי לשמור על ביטחונה ויציבותה של ירדן ו"להסיר כל ניסיון להשפיע עליהם".
גם מצרים הביעה תמיכה במלך עבדאללה ובמאמציו "לשמור על ביטחונה ויציבותה של הממלכה נגד כל ניסיון לערער אותה". אירן הודיעה שהיא "מתנגדת לכל חוסר יציבות פנימי והתערבות זרה ומאמינה כי יש לנהל את כל ענייניהן הפנימיים של המדינות במסגרת החוק. דובר משרד החוץ האירני, סעיד ח'טיבזדה, התייחס גם לישראל בהודעתו ואמר כי "מתח פנימי וחוסר יציבות באזור מערב אסיה יהיו תמיד לטובת המשטר הציוני (ישראל). תמיד יש עקבות של המשטר הזה בכל מרד במדינות האסלאם". לדברים הצטרפה גם לבנון שטענה ש"ביטחונה וביטחונה של ירדן הם תנאי בסיסי לביטחונו ובטיחותו של העולם הערבי".
הממשל החדש בארצות הברית פרסם הודעה ולפיה הם "עוקבים מקרוב אחר הדיווחים ונמצאים במגעים עם גורמים ירדנים. המלך עבדאללה הוא שותף מרכזי של ארצות הברית, והוא זוכה לתמיכה המלאה שלנו".
בתוך כך התייחס גם שר הביטחון בני גנץ למצב בירדן ואמר בשיחה עם כתבים צבאיים כי מדובר ב"סוגיה פנימית ירדנית", וכן שישראל "צריכה לעשות הכול כדי לשמור על הברית עימה שקיימת מעל 30 שנה". לדבריו, "ירדן היא שכנה שיש לנו שלום איתה, ובעלת ברית אסטרטגית. ירדן משגשגת וחזקה, היא אינטרס ביטחוני וכלכלי שלנו, ואנחנו צריכים לעשות ככל שניתן כדי לסייע להם. מבחינת כלכלית ובריאותית יש להם אתגרים רבים ואני בעד שמדינת ישראל תיתן להם את כל הסיוע הנדרש. זו לא החלטה רק שלי ואני מקווה שבלשכת ראש הממשלה ובמל"ל יירתמו לטובת הנושא".