בימים האחרונים רוסיה מרכזת כוחות צבא גדולים באזור דונבאס שבמזרח אוקראינה ובחצי האי קרים, וכעת בעולם חוששים מכך שהנשיא פוטין מתכוון לספח בכוח שטחים נוספים של השכנה. נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי טוען שלמרות בקשתו לשוחח עם פוטין, עדיין זה לא קרה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
דוברת הנשיא זלנסקי, יוליה מנדל , אמרה הבוקר (שני) לסוכנות הידיעות רויטרס כי המנהיג האוקראיני מנסה שוב ושוב ליצור קשר עם הנשיא פוטין בעניין אבל הוא נדחה. "לשכת הנשיא כמובן שהגישה בקשה לשוחח עם ולדימיר פוטין - טרם קיבלנו תשובה", אמרה מנדל. "אנו מאוד מקווים כי אין זה סירוב לדיאלוג". לדבריה, "מצד אחד אתה לא יכול להיכנס לפאניקה, אך מצד שני אתה צריך להבין שרוסיה הראתה לא אחת שהיא יכולה לפלוש למדינות אחרות".
מנגד, דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב, אמר כי לא ראה בקשה לשיחות "בימים האחרונים" והוא אינו מודע לבקשה שהוגשה לאחרונה. כשנשאל אם לפוטין יש מה לומר לזלנסקי, השיב פסקוב כי הוא מקווה שמה שהוא מכנה "חוכמה פוליטית" תשתלט בממשל בקייב בכל הנוגע להסלמה ומניעת מלחמה פוטנציאלית.
קייב ומוסקבה מחליפות כבר תקופה האשמות על ההסלמה בלחימה במזרח אוקראינה, שם נלחמים כוחות אוקראינים בכוחות שנתמכים על ידי רוסיה בסכסוך שעל פי הדיווחים בקייב הביא עד כה למותם של כ-14 אלף איש מאז יולי 2014.
הנשיא האוקראיני מנסה לעורר את מדינות המערב כדי שיפעלו נגד מהלכי פוטין והוא אמור להגיע לפריז לשיחות על הצטברות הכוחות של רוסיה והסכסוך במזרח המדינה. זלנסקי ונשיא צרפת עמנואל מקרון צפויים להיפגש בסוף השבוע.
באוקראינה חוששים שהקרמלין יוצר את המשבר כדי לגייס את האזרחים הרוסים סביב אויב זר לקראת הבחירות לפרלמנט בספטמבר הקרוב, במטרה לדחוק מסדר היום ברוסיה נושאים כמו איש האופוזיציה הכלוא אלכסיי נבלני.
ביום שישי האחרון פוטין האשים את אוקראינה ב"פעולות פרובוקטיביות מסוכנות", ואילו דובר הקרמלין הדגיש כי "רוסיה חופשית להעביר כוחות סביב שטחה כפי שהיא רואה לנכון למטרות הגנה".
בוושינגטון ובברית נאט"ו מאשימים את רוסיה ביצירת פרובוקציה ליד הגבול עם אוקראינה. בעקבות האירועים, הנשיא זלנסקי מדגיש את הצורך להכניס את אוקראינה לברית נאט"ו - צעד שרוסיה דוחה בשל מה שמוגדר כ"גורם בעיות לביטחונה".