על רקע הדיווח שפורסם הלילה בניו יורק טיימס כי ישראל הודיעה לארצות הברית שהיא זו שתקפה את הספינה האירנית בים האדום - שר הביטחון גנץ סירב הבוקר (רביעי) בשיחה עם N12 לאשר או להכחיש את הדיווח ואמר: "בכל מקום שאנחנו מוצאים בו אתגר מבצעי וצורך מבצעי - אנחנו נמשיך לפעול".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אני לא מתייחס לאף אחת מהפעולות שמתרחשות במזרח התיכון ומשויכות אלינו", אמר השר גנץ בביקור בסוללת כיפת ברזל שמוצבת במרכז הארץ, לרגל ציון עשור ליירוט הראשון אי פעם של המערכת. "מדינת ישראל חייבת להמשיך להגן על עצמה, אנחנו לא יוצאים לאפטר בשום נקודת זמן. בכל מקום שאנחנו מוצאים בו אתגר מבצעי וצורך מבצעי אנחנו נמשיך לפעול".
עוד אמר גנץ: "אני לא מתייחס לפעולה פה ולא לפעולה בצפון, אנחנו מחויבים להגן על מדינת ישראל. אנחנו נמצאים פה עכשיו במקום שהוא על בסיסו הוא מערך ההגנה, אבל מערך ההגנה הזה לבדו אין בו די וחייבים לבצע גם פעולות התקפיות ואנחנו נעשה אותן ככל שנכון".
בתוך כך, לאחר שורת דיווחים בערוצים חצי רשמיים של משמרות המהפכה על תקיפה באמצעות מוקשים ימיים, אירן רשמית אישרה הבוקר כי כלי שיט שלהם הותקף אתמול. שר החוץ האירני אמר כי הספינה "סבאיז" (Saviz) אכן הותקפה וכי נגרם לה "נזק קל" בלבד, כך לדבריו. עוד אמר דובר משרד החוץ האירני כי לא מדובר בכלי שיט צבאי אלא "בספינה אזרחית שהוצבה שם בכדי לאבטח את האזור מפני פיראטים". לדבריו חוקרים מטעמה של אירן הגיעו למקום ופתחו בחקירה. "העניין נחקר", סיפר.
מדוח מודיעיני של חברת אימג'סאט אינטרנשיונל (ImageSat International – ISI) שפורסם אתמול הצביע על כך שהספינה הזאת מוכרת לגורמי ביון במערב ככזו המשמשת את משמרות המהפכה האירניים לריגול ולמעקב אלקטרוני, ושהיא למעשה מהווה "בסיס קדמי ימי" של הארגון. אופי פעילותה של הספינה אינו ברור - והחשדות שמדובר בספינה שמהווה למעשה "בסיס על פני המים" מתחזקים עקב כך שלובשי מדים נצפו על סיפונה. בנוסף, אותרו עליה גם משגרים מסוג "בוסטון וולר" שמזוהים עם כלי שיט בהם המשטר האירני עושה שימוש.
ניתוח תמונות הלוויין של הספינה שבוצעו על ידי ISI מגלה שבשנתיים האחרונות היא כמעט שלא זזה ממקומה - מה שמחזק את הטענה שמדובר בכלי שיט שמטרתו לעקוב אחר הפעילות והתנועה הימית בגזרה האסטרטגית של מיצרי באב אל-מנדב בים האדום - מיצרים שמהווים את שער הכניסה לים האדום מדרום, מפרידים בין אסיה לאפריקה - ומקשרים בין הים האדום למפרץ עדן שבאוקיינוס ההודי.
נתיב המים הצר שמדרום למיקום של ה"סאביז" מאלץ ספינות לעבור בתעלה שרוחבה כמה קילומטרים בלבד - מה שהוביל למתקפות רבות על ספינות ששייטו במרחב הזה בעבר. הסעודים האשימו בעבר את האירנים בסיוע לבעלי בריתם החות'ים בתימן בתקיפת אוניות שלהם באמצעות הספינה. בתמונות שצולמו כבר לפני כמה חודשים על ידי מל"טים סעודיים נראים על סיפונה של ה"סאביז" סירות תקיפה מהירות, שאותן ניתן להוריד באמצעות מנוף למים, בלב ים - זאת למטרת תקיפת כלי שיט אחרים.