מבצע "שומר חומות" נמשך: בזמן שהירי ליישובי ישראל נמשך, וכך גם התקיפות הנרחבות של צה"ל ברצועת עזה, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן שוחח הערב (שבת) עם ראש הממשלה נתניהו - ובשיחה חזר על מחויבותה של וושינגטון לביטחונה של ישראל במאבקה בטרור מעזה. הנשיא האמריקני שוחח גם עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, בצל המתיחות הנוכחית במזרח ירושלים ובגדה.
מהבית הלבן נמסר כי ביידן אישר שוב בפני נתניהו את תמיכתו בזכותה הבלתי מתפשרת של ישראל להגן על עצמה "מפני מתקפות רקטות מצד חמאס וארגוני טרור אחרים בעזה". עוד נמסר מהבית הלבן כי הנשיא גם גינה באוזני נתניהו את הרקטות שמשוגרות ללא הבחנה לעבר ערים ויישובים ברחבי ישראל. יחד עם זאת, ביידן הביע את דאגתו מכך שסבב הלחימה האחרון גבה את חייהם של ישראלים ופלסטיניים, בהם גם ילדים, וגם את דאגתו לשלומם ולביטחונם של עיתונאים ואת הצורך להבטיח את שלומם.
בשיחה בין ביידן לנתניהו, התייחס הנשיא האמריקני גם להתפרעויות בערים המעורבות בישראל - ובירך את הצהרתו של ראש הממשלה, שבה קרא לעצור את האלימות משני הצדדים. באשר לירושלים, נמסר מהבית הלבן כי ביידן ונתניהו: "דנו במתיחות הנוכחית והביעו את רצונם המשותף שירושלים תהיה מקום של דו-קיום שליו לאנשים מכל הדתות ומכל הרקעים". עוד נמסר כי "המנהיגים הסכימו להמשיך בהתייעצות הצמודה בין צוותיהם ולהישאר בקשר בימים הקרובים".
מלשכתו של נתניהו נמסר כי "ראש הממשלה נתניהו הודה לנשיא על התמיכה הבלתי מסויגת של ארה״ב בזכות שלנו להגן על עצמנו. רה"מ נתניהו הדגיש בשיחה ואמר שישראל עושה הכל כדי להימנע מפגיעה בבלתי מעורבים וההוכחה לכך היא שבמגדלים בהם יש יעדי טרור שמותקפים ע"י צה"ל הם מפונים מבלתי מעורבים".
בשיחתו של ביידן עם אבו מאזן, הדגיש את מחויבותו לחיזוק השותפות בין ארה"ב לפלסטינים. הם דנו במתיחות הנוכחית במזרח ירושלים ובגדה המערבית, והביעו את רצונם המשותף שירושלים תהיה מקום של דו קיום לכלל הדתות.
ביידן עדכן את הנשיא עבאס בנושא המעורבות הדיפלומטית של ארה"ב בסכסוך המתמשך והדגיש את הצורך בחמאס להפסיק את ירי הרקטות לישראל. הם הביעו את דאגתם המשותפת על כך שאזרחים חפים מפשע, כולל ילדים, איבדו את חייהם באופן טרגי על רקע האלימות המתמשכת. ביידן הדגיש את ההצלחה של ארה"ב לחדש את הסיוע לעם הפלסטיני, כולל סיוע כלכלי והומניטרי לטובת הפלסטינים בגדה המערבית ובעזה. הנשיא גם הדגיש את מחויבותו החזקה לפיתרון שתי מדינות במשא ומתן כדרך הטובה ביותר כדי לפתור את הפיכה ולהמשך של הסכסוך הישראלי-פלסטיני .