בצל האירועים בממלכה הירדנית לאחרונה והחשדות המקומיים נגד בכירים במשפחת המלוכה - מאמר שפורסם הבוקר (שבת) בוושינגטון פוסט מציג תמונה רחבה הרבה יותר. לפי אותו דיווח, נשיא ארצות הברית לשעבר דונלד טראמפ, יחד עם יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן פעלו כדי להחליש את מעמדו של מלך ירדן עבדאללה ולהחליש את השפעתו – זאת כדי לאלץ את הפלסטינים לתמוך "בעסקת המאה". על פי אותו דיווח, ראש הממשלה בנימין נתניהו היה גם הוא מודע לכאורה למהלך.
לפי הפרסום, שירותי המודיעין הישראלים – שב"כ והמוסד – העבירו מסרים לירדן, שבהם נטען שאינם מעורבים באותה "מזימה", וטענו שהדבר מגיע "מעליהם", כשככל הנראה הכוונה בכך היא להחלטה מטעמו של נתניהו.
במאמר מתוארת ההידרדרות ביחסים בין מלך ירדן לבין ארצות הברית, לאחר שמלך סעודיה סלמאן נכנס לתפקידו בשנת 2015. עם תחילת כהונתו של טראמפ כנשיא ארצות הברית ב-2017, הקשרים הסעודים-אמריקנים התהדקו מאוד, ועל פי הדיווחים - בית המלוכה הירדני החל לחשוש מהמצב החדש. להיחלשות היחסים הצטרפה גם העברת השגרירות האמריקנית בישראל לירושלים - בצל התנגדותו החריפה של עבדאללה.
במרץ 2019 נסע עבדאללה לוושינגטון, לתדרוך על תוכנית המאה של טראמפ. באותו החודש, התבטא בתקיפות נגד המהלכים הנרקמים מצד הממשל האמריקני, ואמר: "לעולם לא אשנה את עמדתי לגבי ירושלים והמקומות הקדושים, מבחינתנו זה קו אדום". בכירי הממשל, ובראשם יועצו וחתנו של הנשיא לשעבר ג'ראד קושנר, קיוו שהתמיכה הסעודית תמסמס את הגישה הירדנית והפלסטינית לתוכנית, אך ההתנגדות נשארה בעינה.
בינתיים, שירותי הביטחון בירדן החלו לחקור איומים פנימיים אפשריים לשלטונו של עבדאללה, כשבמוקד הוצב הנסיך חמזה בן חוסיין. ההערכות במדינה במסגרת דוח החקירה המקומי שנכתב היה ששגרירות ארצות הברית הייתה מעורבת בבחינת האפשרות לתמיכה בהחלפת השלטון בירדן - מעבדאללה לבן חוסיין. בתוך כך, בכיר אמריקני לשעבר אמר לוושינגטון פוסט שעבדאללה טען שאינו יכול לתמוך בתוכנית המאה, מאחר שאינו יכול להתמודד עם התגובות מצד הפלסטינים למהלך.
בכתבה אף פורסמו דבריו של שר הביטחון בני גנץ, שהתייחס אף הוא למתיחות מול ירדן ולחשש של מערכת הביטחון בישראל מפני פגיעה אפשרית ביציבות השלטון במדינה: "ירדן היא נכס גדול לישראל, נתניהו פוגע בקידום היחסים איתה".
בדוח החקירה הירדני נכתב שסוכנויות הביטחון במדינה אף הצליחו להגיע להתכתבויות בין 3 המעורבים לכאורה - טראמפ, נתניהו ובן סלמאן - שכביכול עודדו את הנסיף חמזה בן חוסיין "לעשות מהלך" ולפעול נגד עבדאללה. לפני כחודשיים, בתחילת אפריל, נעצר הנסיך חמזה מתוך חשד שניסה לחתור תחת המלך.