לאחר שהיום (שלישי) בוטלה חובת עטיית המסכות גם בחללים סגורים, ובישראל יש תחושה שמגפת הקורונה נמצאת כבר מאחורינו, במדינות רבות בעולם עדיין יש הגבלות על האזרחים וחובת מסכות. למעט בריטניה שסובלת מעלייה מדאיגה בתחלואה ונאלצה לדחות את השלב האחרון בהקלות, בארה"ב ובאירופה נראה שמתחילים לראות את סופה של המגפה.
בארה"ב יש ירידה משמעותית במספר הנדבקים בנגיף והאמריקנים יכולים כעת להסתובב ברחוב ללא מסכה על הפנים - למעט במקומות צפופים. גם בגני השעשועים של דיסני אין צורך יותר במסכה, מלבד באוטובוסים וברכבות.
שלשום הודיע המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) האמריקני על הנחיות חדשות: מי שמחוסן לא צריך לעטות מסכה או לשמור על ריחוק חברתי, אלא אם כן נדרש אחרת על ידי צווי בריאות נקודתיים (כגון בתחבורה הציבורית).
גם במדינות אירופה יש ירידה דרסטית במספר הנדבקים והמתים מקורונה. בצרפת, שבחודשים האחרונים הגיעה לממוצע יומי של עשרות אלפי נדבקים חדשים וכעת נמצאת על אלפים בודדים, מתכננים לבטל את חובת עטיית המסכה במרחבים הפתוחים ב-30 ביוני. באיטליה עדיין מתלבטים בסוגיה, ובבריסל כבר בוטלה חובת המסכות באוויר הפתוח מלבד באזורים צפופים. בברלין אומרים שאם נתוני הנדבקים ימשיכו להיות נמוכים אז חובת המסכות תוסר בסוף החודש.
אך המצב לא מזהיר בכל אירופה. למרות מבצע החיסונים הנרחב, בריטניה סובלת בימים האחרונים מעלייה חדה במספר הנדבקים. ראש הממשלה בוריס ג'ונסון הודיע אמש כי השלב האחרון בהסרת ההגבלות בממלכה לא יתקיים כמתוכנן ב-21 ביוני. הבריטים ציפו שביום שני הבא יוסרו ההגבלות והם כבר כינו את היום הזה "יום החופש", אך עקב העלייה במספר הנדבקים בווריאנט ההודי - השלב האחרון בהקלות נדחה ל-19 ביולי.
בבריטניה עדיין מתכננים לבטל כמה מההגבלות כבר בשבוע הבא, ביניהן ההגבלה לעריכת חתונות. הגבלות אחרות, כמו שמירת מרחק בין אנשים, עטיית מסכות ואיסור על עריכת אירועים המוניים יישארו עדיין בתוקף.
באוסטרליה הקורונה כמעט ולא קיימת עם ממוצע של לא יותר מ-20 נדבקים ביום. במדינת ויקטוריה נרשמו ביממה האחרונה ארבעה מקרים חדשים של קורונה של בני משפחה אחת, אך במלבורן לא לוקחים סיכונים. "ההקלות בהגבלות שהכרזנו אתמול ייכנסו לתוקף כמתוכנן, אבל נדרוש להמשיך ללבוש מסכות בחוץ בכל הנסיבות", אמר ראש הממשלה דניאל אנדרוז.
בירת יפן, טוקיו, מתכוננת לאולימפיאדה והזמן הוא גורם קריטי. הממשל קורא לציבור להילחם בנגיף ומארגני האירוע יחייבו את 11 אלף הספורטאים ו-78 אלף העיתונאים שישתתפו באירוע לעטות מסכות, לצד בדיקות קורונה תכופות. נוסף לכך, הספורטאים ואנשי התקשורת יוגבלו באזורים שמותר להם להסתובב ויהיו תחת מעקב GPS במשך 14 ימים הראשונים לשהותם במדינה.
במוקד ההתפרצות של נגיף הקורונה, העיר ווהאן שבסין, נערך השבוע טקס סיום השנה האקדמית שכנראה מסמל סופה של תקופה. 9,000 הסטודנטים בעיר ישבו בשורות צפופות, ללא מרחק ביניהם או מסכות על הפנים. על השלט האדום שנישא מעליהם נכתב: "מאחלים לכולכם עתיד אדיר".