שני מקרים ראשונים של המוטציה הדרום אפריקנית אותרו בדרום קרוליינה שבארצות הברית, כך הודיעו הלילה (בין חמישי לשישי) גורמים רשמיים במדינה. 2 החולים אינם קשורים זה לזה ולא שהו בדרום אפריקה או במדינה אחרת לאחרונה - מה שעשוי להצביע על כך שהווריאנט התפשט ברחבי ארצות הברית ולא זוהה עד כה. למרות זאת, המומחים במרכז לבקרת מחלות ביקשו להרגיע: "אין לנו ראיות לכך שהידבקות בווריאנט הזה גורמת למחלה קשה יותר".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השניים נבדקו בתחילת החודש וכעת הם כבר אינם מידבקים, כך על פי ראש שירותי בריאות הציבור בדרום קרוליינה ד"ר בראנון טרקסלר, שעדכנה כי מצבם של השניים טוב. באשר לפרק הזמן שנמשך מבדיקתם ועד לפרסום בנוגע להידבקותם במוטציה הסבירה ד"ר טרקסלר: "לוקח קצת זמן עד שהרצף נעשה וניתן לגלות מוטציות".
מדובר בשני מבוגרים שאינם קשורים זה לזה ולא נמצאו בעברם אף טיסות משותפות. למרות שהמידע מרמז כי השניים ככל הנראה הדביקו אנשים נוספים ברחבי ארה"ב במוטציות שמקורן בדרום אפריקה, ממשרד הבריאות האמריקני נמסר כי לא ידוע על מקרים נוספים.
ד"ר טרקסלר לא חשפה פרטים נוספים לגבי החקירה האפידמיולוגית שנעשתה בנושא ואמרה: "אנחנו לא מודאגים כעת בנוגע להידבקות המונית". היא הדגישה כי גורמי הבריאות מקפידים על מעקב שוטף וצייינה שהנגיף המקורי עדיין דומיננטי יותר מהמוטציה במקרים שהתגלו: "הזן השולט שאנו עדיין רואים ברצף המעקב שלנו הוא הסטנדרטי".
במרכז לבקרת מחלות ומניעתן שחררו הצהרה קצרה לגבי מודעותם למקרים החדשים: "אין לנו ראיות לכך שהידבקות במוטציה הדרום אפריקנית גורמת למחלה קשה יותר".
בישראל דווחו עד כה 30 מקרי הידבקות במוטציה הדרום אפריקנית. מדובר בווריאנט שהעלה חששות הן מכיוון שקצב ההידבקות בו הרבה יותר מהיר משל נגיף הקורונה בתצורתו המקורית והן בשל הסיכוי כי החיסון פחות יעיל מולו. מומחים מאמינים שהחיסונים יצליחו להתמודד עם הווריאנט - שזוהה עד כה ב-30 מדינות ברחבי העולם.