מתי נחזור לטייל בעולם? רשת CNN מדווחת שיש תקווה שחופשות הקיץ יחזרו כבר השנה. על פי הדיווח שמתבסס על שיחות והערכות של מספר מומחים מעולם התיירות, מספר האנשים שייצאו מגבולות ארצותיהם יתחיל לעלות באביב הקרוב ובמיוחד באמצע השנה. בינתיים, גם מדריכי התיירות בישראל מתעוררים - אחרי יותר מ-10 חודשים של דממה מוחלטת.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"מישהו קיבל הזמנה מאדם בשם אורציו גאלו?", נכתב בקבוצה. "אני קיבלתי", הודיעה ג'ורדנה. "גם אני", הוסיף אחר. "אני עדיין לא", אמרה מדריכה נוספת. "מה הוא מזמין?", שאלה מדריכה ותיקה. "הוא רוצה טיול בין אפריל ליוני להוריו, שיכלול סיור באתרים הנוצריים המרכזיים". הקבוצה שנותרה שקטה במשך 10 חודשים התעוררה: "הוא בטח רוצה לקבל חיסון", התלוצצה אלה. לפתע חזרו הוויכוחים הישנים על תעריפים ואתרים בולטים, אך גם ניצוץ של תקווה התעורר בליבם של מדריכי התיירים באיטלקית בישראל.
גורמים בעולם התיירות סבורים שהחיסונים ואמצעי הבדיקות והבטיחות ישנו את המציאות בתעשייה הגוועת. "אני די בטוח שמחודש מאי ואילך כולנו נחיה בעולם הרבה יותר טוב", אמר פול צ'רלס, מייסד ומנכ"ל של חברת נסיעות בלונדון, ל-CNN. הוא ומומחים אחרים מכירים בחשיבות החיסונים והבדיקות, אך מדגישים שעקביות ותיאום בין מדינות נחוצים באופן מיידי בתקופה הזו. "כשאין לך גישה עולמית מתואמת, קשה מאוד לתעשייה להתקדם, במיוחד כאשר כללי המשחק משתנים בכל יום", אמר לואיס פליפה דה-אוליביירה, מנכ"ל מועצת שדות התעופה הבין-לאומית.
יש עוד הרבה עבודה לקראת הסדרת נהלי בדיקה שייאפשרו מדיניות אחידה וברורה לכל העולם. על המדינות למצוא דרכים לשתף בצורה חלקה ובטוחה מידע על חיסונים ובדיקות מעבר לגבולותיהן. כיום רבות מהן קובעות מדיניות על פי צרכיהן, תוך ניתוח של מצב הבריאות והכלכלה שלהן. אך המומחים סבורים שהמדינות צריכות לקדם תיאום עולמי כדי להניע קדימה את הכוח הכלכלי העצום - תיירות ונסיעות.
סוכנויות, ארגונים וחברות תעופה גדולות שיתפו פעולה כדי לחבר הנחיות והמלצות עולמיות במטרה להפוך את הנסיעות לבטוחות וקלות יותר עבור עולם של צרכנים רעבים לשינוי. דה-אוליביירה אף אמר כי העלייה הצפויה הקיץ תהווה 60%-50% מהתעבורה האווירית שהייתה במרבית המדינות טרם משבר הקורונה. עם זאת, המומחים הדגישו שיש כמה סוגיות להתגבר עליהן, כמו חזרת עולם התיירות לשגרה ובראשן חובות הבידוד, שלפי דה-אוליביירה "הורגות את התהליך להפעלת הענף מחדש".
נכון לכתיבת שורות אלה, הוא נמצא ביום ה-12 מתוך 14 לבידוד במונטריאול, לאחר שחזר הביתה מנסיעת עסקים לרפובליקה הדומיניקנית. הוא אף נכנס לבידוד ארבע פעמים בשבעת החודשים האחרונים, ובילה 56 יום בבית ללא אפשרות לצאת. "בזבוז כזה של זמן, יחד עם הבלבול סביב הדרישות, כולל החזרה הביתה, מרתיעים אנשים רבים שאחרת היו מוכנים לנסוע. בטיחות היא הכרחית, אבל ראשי הענף תומכים בגישה יותר מכילה", הסביר דה-אוליביירה.
"יש צורך במנגנון בדיקה כדי להימנע מבידודים", הוסיף טורי אמרסון בארנס, בכיר באיגוד התיירות האמריקני. "צריך לשקול ביטול של בידודים אם יש פרוטוקול בדיקות נכון". דה-אוליביירה ואחרים טוענים כי תעשיית הנסיעות לא יכולה להרשות לעצמה להמתין עד להשפעה מוחלטת של החיסונים ושבדיקות הן חלק חיוני בקידום נסיעות בטוחות יותר בטווח הקרוב.
המומחים טוענים שבדיקות שייערכו 72 שעות לפני היציאה ושוב עם ההגעה ליעד זה סטנדרט אפשרי אחד. כיום כבר עורכים תוכנית פיילוט למדיניות בדיקות שכזו בהוואי - שם ניתן להימנע מבידוד של 10 יום ברוב האיים עם בדיקות שליליות.
אמש דיווחנו ב-N12 על מהלכים שונים לקדם "דרכונים ירוקים" או אפליקציות שיוכלו לתעד ולסייע בשקיפות רפואית עבור הנוסעים. מדובר בכלי שיסייע מאוד בפתיחת הגבולות ובהתעוררות התעשייה שמשוועת לחזור לחיים.
בקבוצת מדריכי הטיולים עדיין לא יודעים במי אורציו גאלו בחר כמדריך של הוריו באתרים הקדושים לנצרות ברחבי ישראל. תיק הטיולים ונעלי ההליכה עדיין נמצאים עמוק בארונות החשוכים, אבל ההודעה הציתה ניצוץ של תקווה לחזרה לשגרה ולעבודה.