"שיטה מבוססת מדע": בחירתה של סין לבלום את מגפת הקורונה בכל דרך אפשרית, כולל באמצעות ביצוע בדיקות קורונה אנאליות לאזרחיה, עוררה זעם רב וביקורת חריפה ברחבי העולם. דובר ממשלת יפן התייחס לנושא היום (שלישי) והצהיר כי טוקיו דרשה מבייג'ינג להפסיק לאלתר את ביצוע בדיקות הקורונה האנאליות על אזרחים יפנים, בטענה כי הנזק הנפשי עלול להיות גבוה מיעילות הבדיקה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"כמה יפנים דיווחו לשגרירות שלנו בסין כי הם עברו בדיקות קורונה אנאליות שגרמו להם לסבל נפשי גדול", אמר קצונובו קאטו, מזכיר הממשלה הראשי של יפן, במסיבת עיתונאים. לדבריו, עדיין לא ידוע כמה אזרחים יפנים נאלצו לעבור בדיקה מסוג זה.
נדגיש כי לא מדובר עדיין במדיניות כלל-ארצית בסין. חלק מהערים שבחרו להשתמש בדגימות קורונה שנלקחו מפי הטבעת, עושות זאת במטרה להגדיל את הסיכוי לגילוי נגיף הקורונה בדם ולוודא שאינם מחמיצים סימנים לזיהום אפשרי. דובר משרד החוץ הסיני, וואנג וונבין, התייחס לתלונה והדגיש: "שיטות הבדיקה של בייג'ינג מבוססות מדע ונעשות על פי השינויים במצב המגפה, כמו גם החוקים והתקנות הרלוונטיים".
תלונות נוספות נשמעו מצידם של דיפלומטים אמריקנים שנמצאים בסין ולטענתם נדרשו לעבור את ההליך הפולשני. משרד החוץ הסיני הכחיש את הטענות הללו, ואחד הרופאים הסינים הבכירים המתמחה במחלות נשימתיות הגיב ואמר כי "בדיקות באמצעות ספוגיות אנאליות יכולות לתת אינדיקציה טובה יותר מכיוון שעקבות הווירוסים יכולות להישאר בדגימות צואה זמן רב יותר מאשר במערכת הנשימה".
חוקרי האוניברסיטה הסינית בהונג קונג הצהירו גם הם במאמר שפורסם בשנה שעברה כי בדיקות צואה עשויות להיות יעילות יותר במציאת זיהומים אצל ילדים ותינוקות, מכיוון שפסולת גופם נושאת עומס נגיפי גבוה יותר מאשר מבוגרים.