מקום לדאגה? נתונים ראשוניים ממחקר חדש מראים כי החיסון לקורונה שפותח על ידי חברת אסטרהזניקה בשיתוף אוניברסיטת אוקספורד עשוי לספק "הגנה מינימלית" בלבד ולא מונע מחלות קלות ובינוניות שהתפתחו מהידבקות במוטציה הדרום אפריקנית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כתבות נוספות ב-N12:
- דרום אפריקה מפסיקה את אספקת החיסונים לקורונה מאסטרזניקה
- אסטרזניקה מפרסמת נתונים מעודדים על החיסון לקורונה
- אסטרזניקה הודיעה: החיסון יעיל ב-90 אחוז
עם זאת, זה לא אומר שהחיסון לא יעיל ואפשר לזרוק אותו לפח. מומחים עדיין סבורים שהחיסון ככל הנראה כן יספק הגנה נגד מחלות קשות ואף ימנע מוות.
החיסון של אסטרהזניקה זול יותר וקל יותר להובלה ואחסון מאשר שאר החיסונים שאושרו לשימוש בעולם עד כה. בגלל עלותו נמוכה, מצפים ממנו למלא תפקיד מרכזי במאבק במגפה במדינות העניות יותר בעולם. אם יתברר כי החיסון לא יעיל מספיק נגד המוטציה הדרום אפריקנית, הוא עשוי להעמיק את פער החיסונים העצום בין המדינות העשירות והעניות בעולם.
יש לשים לב שמדובר במחקר חדש שטרם נבדק ולא פורסם במלואו. לפי הדיווח ברשת CNN, השתתפו במחקר מספר מצומצם יחסית של מתנדבים צעירים ובריאים שבכל מקרה לא היו צריכים לסבול ממחלה קשה במקרה של הידבקות בקורונה. כלומר, המחקר לא בדק את יעילות החיסון מפני מחלה קשה, אשפוז ומוות – מקרים שבהם מומחים סבורים שהחיסון יעיל נגדם.
לפני כמה חודשים דווח שמשרד הבריאות הגיע להבנות עם אסטרהזניקה לאספקת מלאי של 5 מיליון חיסונים. התאריך המשוער להגעתם היה המחצית הראשונה של 2021. עד כה לא הגיע שום משלוח לישראל.