מנהיג הרוב בסנאט, צ'אק שומר, הצטרף אמש (שישי) לקריאות הרוב הדמוקרטי בקונגרס וקרא למושל ניו יורק אנדרו קואמו להתפטר מתפקידו, זאת לאחר מספר האשמות שהופנו נגדו לאחרונה בגין שורת הטרדות מיניות שביצע, וכן בעקבות ביקורת על ניהולו הכושל של משבר הקורונה במדינתו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"כדי להתמודד ולהתגבר על משבר הקורונה, צריך מנהיגות בטוחה ויציבה. אנחנו משבחים את הנשים האמיצות שאזרו אומץ וחשפו את ההאשמות החריפות הנוגעות להתעללות ולהתנהלות בלתי הולמת", אמרו מנהיג הרוב בסנאט והסנאטור גיליבראנד. "בעקבות הדיווחים הרבים על אותן הטרדות, ברור כי המושל קואמו מעל באמון חבריו לתפקיד ובאמונם של תושבי ניו יורק, ועל כן עליו להתפטר".
16 מתוך 19 נציגי ניו יורק בקונגרס קראו בשישי האחרון לקואמו להתפטר, בטענה כי ההאשמות נגדו מונעות ממנו למשול כראוי ולשרת נאמנה את תושבי המדינה. הקבוצה הדורשת שהמושל יתפטר כוללת חברים מכל הקשת האידיאולוגית במפלגה, וכוללת הן בכירים הקשורים לממסד הפוליטי הממלכתי והן מחוקקים צעירים ופרוגרסיביים.
קריאתם להתפטרותו מגיעה 24 שעות לאחר סיומו של כנס דמוקרטי במדינה בו הוחלט לפתוח בחקירת הדחה במקביל לפתיחתה של חקירה עצמאית על ידי התובע הכללי. יו"ר ועדת השיפוט של הסנאט, ג'רי נדלר, אמר כי קואמו "איבד את אמון הציבור בניו יורק" ויו"ר ועדת הפיקוח על הבית, קרולין מאלוני,אמרה כי התפטרותו של קומו תהיה לטובתם של כל תושבי ניו יורק.
בתגובה לקריאות, אמר קואמו במהלך מסיבת עיתונאים: "אני לא הולך להתפטר. לא נבחרתי על ידי פוליטיקאים, אלא על ידי אנשים. הניו-יורקים מכירים אותי", וקרא לציבור לחכות לממצאי החקירה הרשמיים של התובע הכללי: "דעה שלא נסמכת או מגובה בעובדה – היא לא אחראית".
הפרשיה נחשפה בשבועיים האחרונים, עם עדותה של לינדסי בוילן, עוזרתו לשעבר, בה טענה כי קואמו נישק אותה בניגוד לרצונה ב-2018 בתום פגישת עבודה בבנייני העירייה. בשבוע שעבר קואמו התנצל בפני הנשים ואמר כי הוא מעולם לא ידע כי הוא גרם "למישהו לחוש שלא בנוח", וכן הכחיש את הטענות למגע לא הולם מצדו.