הפגישה הראשונה פנים אל פנים בין נציגי הממשל האמריקני ובין נציגי סין נפתחה הלילה (בין חמישי לשישי) באופן מתוח. שר החוץ של ארה"ב אנתוני בלינקן אמר כי בממשל ביידן מעלים "חששות עמוקים" לגבי חלק מפעולותיה של סין ברחבי העולם. מנגד, בצד הסיני תקפו בחזרה והשיח בין המדינות נהפך למעין "קרב עקיצות" דיפלומטי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
העימות הדיפלומטי בין המדינות הוכיח כי היחסים שכינה בלינקן "המבחן הגיאו-פוליטי הגדול ביותר של המאה ה-21" ייתקלו בקשיים רבים. האמריקנים פתחו בהאשמות כלפי הסינים, וגורם בכיר בממשל סיפר לכתבים שמסקרים את השיחות שמתקיימות באלסקה על כך ששני הצדדים סיכמו על נאומי פתיחה בני 2 דקות, אך נציגי המשלחת הסינית דיברו יותר מ-20 דקות.
"נראה שהמשלחת הסינית הגיעה עם כוונה להעדיף דרמטיות על פני מהות. הם גרמו לזה להיות מובן על ידי הפרה מהירה של הפרוטוקול", תיאר הבכיר שהעדיף להישאר בעילום שם.
בנאום הפתיחה שלו הזהיר שר החוץ של ארצות הברית את הסינים ואמר כי עליהם לכבד את הסדר העולמי או שיפגשו "עולם אלים יותר". בלינקן הוסיף: "פעולות הסינים במקומות כמו שינג'יאנג, הונג קונג וטאייוואן, כמו גם מתקפות סייבר נגד ארה"ב, מאיימות על הסדר החוקי הקיים שמאפשר יציבות עולמית".
בתגובה על האשמות האמריקנים, הדיפלומט הסיני הבכיר יאנג ג'יצ'י תקף בחזרה והזהיר את ארה"ב מפני התערבות ב"ענייניה הפנימיים" של סין. הוא כינה את ארה"ב "אלופת מתקפות הסייבר", לעג ליציבות בתוך ארה"ב ופקפק ברזומה של האמריקנים בכל מה שקשור לזכויות אדם.
"אנו מאמינים כי חשוב שארצות הברית תשנה את תדמיתה ותפסיק לקדם את הדמוקרטיה שלה בשאר העולם", אמר יאנג בדברי הפתיחה המורחבים. "לאנשים רבים בארצות הברית יש מעט אמון בדמוקרטיה של ארצות הברית. על פי סקרי דעת קהל, מנהיגי סין זוכים לתמיכה רחבה של העם הסיני". יאנג פקפק באמרת ארה"ב להנהיג את העולם ואמר כי "ארה"ב לא מייצגת את העולם, אלא רק את הממשל האמריקני".