נתונים חדשים שנאספו בארצות הברית מעידים על שינוי מגמה במאבק בנגיף – כך לפי רשת CNN. קצב החיסונים במדינה הוגבר מאז כניסת ביידן לתפקיד. בשבועות האחרונים החלה להירשם ירידה, אם כי השבוע האחרון היה פחות מעודד. לפי ההערכות, ארצות הברית – המובילה מתמותה בקורונה בעולם – מתחילה לראות את האור.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כ-71% מהאמריקנים מעל גיל 65 כבר קיבלו מנה אחת של חיסון, ומדובר בקבוצה ש-80% מהמתים מגיעים ממנה. כ-49 מיליון אמריקנים מחוסנים לחלוטין ו-1 מתוך 3 אמריקנים קיבלו לפחות מנה אחת.
יותר מ-550 אלף איש כבר מתו מקורונה במדינה ועדיין מתים יותר מאלף ביום. שיעור האשפוזים עדיין עלה מעט בשבוע האחרון, אבל מבצע החיסונים המוצלח נותן סיבה לאופטימיות. הנשיא ביידן הציב לעצמו יעד של 200 מיליון מנות חיסון ב-100 הימים הראשונים לתפקיד, ובשלב זה הקצב עומד על 2.5 מיליון מנות חיסון ביום.
על פי ההערכות, יהיו מספיק חיסונים לכל אמריקני עד לסוף חודש מאי. שלושת היצרנים שמספקים חיסונים לארה"ב - פייזר, מודרנה וג'ונסון אנד ג'ונסון - עומדים ביעדים עד כה. "יש סיבה לאופטימיות אבל לא לרגיעה", אמר ג'ף זיינטס, מתאם התגובות של המאבק בקורונה בבית הלבן, "זהו לא הזמן להסיר את המגננות".
ד"ר אנתוני פאוצ'י, ראש צוות המאבק בקורונה בארה"ב, אמר השבוע כי המדינה "הגיעה לנקודת מפנה, אך עדיין לא עברה אותה". ההצהרה שלו התבססה על המידע שהצטבר בשבועות האחרונים. רושל ולנסקי, ראש המרכז לבקרת מחלות (CDC), אמרה כי דווקא בשבוע האחרון "המספרים הולכים לכיוון הלא נכון", עם עלייה של 7% ביחס לשבוע הקודם.
"אני עדיין מודאגת מאוד מהמסלול שלנו", הוסיפה ולנסקי בתדרוך לכתבים אתמול. "ראינו את המקרים החדשים והאשפוזים נעים מירידות היסטוריות לקיבעון ועכשיו גם לעליות חדות. אנחנו יודעים מגלים קודמים שאם לא נשלוט במצב עכשיו, קיים פוטנציאל אמיתי שהעמוקה תזנק שוב. אנא קחו את המצב ברצינות".
גם ראש ה-CDC וגם פאוצ'י מדגישים כי אסור ליפול לשאננות – וקראו לציבור להמשיך לשים מסכות ולא לוותר על הנהלים, בעיקר לאור המוטציות והווריאנטים. למרות זאת, כבר מתרבים סימנים מדאיגים לפריקת עול: בפלורידה נאבקו בשטף של חוגגים שהגיעו לאזור למסיבות ה"ספרינג ברייק" שהציפו את הרחובות, ושיעור הטיסות והנוסעים זינק – לראשונה מאז החלה המגפה.