ראש ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן הודיעה היום (ראשון) על הטלת סגר של שלושה ימים בעיר הגדולה במדינה אוקלנד, וישראלים שמתגוררים במדינה מספרים שהופתעו מאוד. בשיחה עם N12 הם מתארים את הסדר המופתי שבו מתקבלות ההחלטות ואת העדכונים השוטפים לציבור: "תוך כמה שעות פורסמה במדיה רשימה מפורטת של כל המקומות שבהם שהו שלושת הנדבקים החדשים בקורונה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
איה ויריב דורון, ישראלים שגרים בניו זילנד, סיפרו כי מרגע שהתברר שבעצם יש חיוביים במשפחה, תוך כמה שעות פורסמה במדיה רשימה מפורטת של המקומות והזמנים שבהם היא שהתה, כולל האזור שבו הם מתגוררים. "הם הגיעו מאוקלנד בסוף השבוע שעבר לביקור של יומיים פה וידוע לנו על כמה אנשים שקיבלו התראה דרך האפליקציה".
לדברי איה, האוכלוסייה המקומית מטבעה ממושמעת. "תמיד יהיו סוררים, אבל זה בסך הכול משהו שהוא מושתת מאוד בתרבות הניו-זילנדית ובאורח החיים היום-יומי פה", היא אמרה.
נעמה גריידי, תושבת אוקלנד, סיפרה בריאיון ל-N12 על התחושות הקשות שמלוות אותה בשעה זו. "האמת שקשוח. אני נמצאת עכשיו באוקלנד, איפה שעיקר הבלאגן. העלו פה את ההגבלות לדרגה 3 שזה שלב אחד לפני סגר. כל החנויות נסגרו והרחובות חזרו להיות ריקים".
"הייתי בשוק, חיינו חיים רגילים לגמרי"
"זו תחושה מוזרה אחרי כל כך הרבה זמן של חיים רגילים", היא הוסיפה. באשר לכך שניו זילנד לא מחוסנת בשלב הזה, ציינה כי "אני חושבת שלא מספיק רציני פה כדי להתחיל חיסונים. חיינו חיים רגילים לגמרי ואולי זה היה יוצר התנגדות להתחיל לחסן כשאין צורך. בשבילי לקבל הודעה על שלב 3 הייתה הפתעה מוחלטת, הייתי בשוק".
המהלך שעליו הכריזה ארדרן התקבל בתום פגישה בהולה שקיימה עם בכירים בממשלה. לדבריה, הוחלט על גישה זהירה עד שתתבהר התמונה המלאה באשר להתפרצות, כמו גם אם הנדבקים החדשים נדבקו באחד הווריאנטים. בשל כך, ההגבלות בדרגה 3 דורשות מהתושבים להישאר בבתים עד ליום רביעי, פרט לעובדים חיוניים ולבעלי עסקים חיוניים. גם מקומות ציבוריים נותרים סגורים וכן חל איסור על התקהלויות מחוץ לבתים.
שלושת החולים החדשים בנגיף הם זוג הורים ובתם, כשבשלב הזה עדיין לא ברור איך הם נדבקו בנגיף. במערכת הבריאות במדינה חוקרים את המקרה. לדברי ארדרן, הסגר ייאפשר מספיק זמן לאיסוף המידע ולעריכת בדיקות נרחבות כנדרש.
בניו זילנד לא התגלו חולים חדשים זה כמה חודשים, עד לגילוי ההידבקות האחרונה. המדינה דורגה כמתמודדת הטובה ביותר בניהול המצב מבין רשימה של כמאה מדינות. הודות לסגירת הגבולות הבין-לאומיים כבר בתחילתו של המשבר, מדינת האי הצליחה לנצח את הנגיף כשמצב התחלואה עוד בחיתוליו.