התחממות במזרח: קוריאה הצפונית שיגרה הלילה (בין חמישי לשישי) טילים בליסטיים לכיוון יפן. אחד הטילים שוגר למרחק של כ-450 ק"מ ונפל קרוב אל המים הכלכליים של יפן, ואחר נחת בסמוך למטרה שנמצאת כ-600 ק"מ מקוריאה הצפונית. ביפן טענו כי זו הפעם השנייה בתוך כשבוע שטילים משוגרים אליה על-ידי הצפון-קוריאנים, לאחר שבמשך שנה היה מהם שקט יחסי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בקוריאה הצפונית אישרו את שיגורו של "קליע מונחה טקטי" המכיל מנוע דלק מוצק. גם בקוריאה הדרומית אישרו כי נורו טילים מהשכנה מצפון לכיוון הים הסמוך ליפן, וטענו: "שני טילים קצרי טווח נורו ואנו מעריכים כי הם בליסטיים. הם שוגרו מהקרקע והגיעו לגובה של כ-60 ק"מ".
הנשיא האמריקני ג'ו ביידן התייחס לשיגור הטילים: "ארצות הברית נותרה פתוחה לדיפלומטיה עם קוריאה הצפונית למרות ניסויי הטילים הבליסטיים שלה השבוע". עם זאת הוא הזהיר כי יהיו תגובות אם קוריאה הצפונית תסלים את פעולותיה: "אנו מתייעצים עם בעלי בריתנו ושותפינו, ויהיו תגובות אם יבחרו להסלים. אנו נגיב בהתאם".
במחלקת המדינה האמריקנית גינו את שיגורי הטילים של קוריאה הצפונית: "תוכניות הטילים הגרעיניות והבליסטיות של קוריאה הצפונית מאיימות על האזור, על הקהילה הבין-לאומית ועל השלום והביטחון, ומפרות את החלטה 1718 של האו"ם".
החלטה זו של האו"ם התקבלה בשנת 2006 לאחר שנטען כי המדינה המסוגרת ביצעה ניסויים בטילים ובתחומי הגרעין, והיא אוסרת עליה בין השאר לבצע ניסויים גרעיניים, לשגר טילים בליסטיים ולייבא כלים מלחמתיים כמו טנקים, מערכות ארטילריה, ספינות מלחמה ומטוסי קרב. ההחלטה מטילה שורת סנקציות כלכליות ומסחריות על הצפון-קוריאנים במקרה של הפרה.
הטילים ששוגרו הלילה הם מבחן ראשון ביחסי ארה"ב-קוריאה הצפונית תחת הממשל החדש. הנשיא ביידן מתכוון ליצור מערכת יחסים חדשה בין שתי המדינות, וזאת לאחר ההתקשרות חסרת התקדים בין הנשיא לשעבר דונלד טראמפ ובין המנהיג הצפון-קוריאני קים ג'ונג און, שלא הצליח לשכנע את פיונגיאנג לוותר על הנשק הגרעיני שלה.
הנשיא ביידן ניסה לסמן קו קשוח מול היריבה במגוון נושאים ובהם נושא זכויות האדם במדינה, הגירעון והסנקציות שמוטלות עליה. במקביל נטען על-ידי גורמים בממשל כי הנשיא ניסה לבצע שיחות דיפלומטיות מול קוריאה אך אלו נדחו.
נוסף לכך, היו שטענו כי הודעות גורמים בממשל האמריקני ובהם הודעת דובר פיקוד "הודו פסיפיק" שהתייחסה אל "טילים ששגרו לים מזרח שליד יפן", הובילו לכעס ולגינוי מטעם היפנים, שכן הם מכנים את הים המזרחי כ"ים יפן" או "הים של יפן". סגן מזכיר הממשלה מנבו סאקאי אמר במסיבת עיתונאים כי השימוש בים המזרחי היה "לא ראוי".
"עמדתה של יפן בנושא זה היא ש "הים של יפן" הוא השם הרשמי, היחיד והבין-לאומי של המקום הגיאוגרפי", טען סגן מזכיר הממשלה והוסיף: "כבר הבהרנו את עמדתנו בנושא זה לארצות הברית וכעת אנו מבקשים תיקון".
מאוחר יותר הוציא הפיקוד האמריקני תיקון בו טען כי הצהרתו של הדובר הייתה צריכה להתייחס לים יפן או למים מול החוף המזרחי של חצי האי הקוריאני. "ארצות הברית לא שינתה את עמדתה ביחס לשימוש בים של יפן כשם המאושר היחיד לתכונה הגיאוגרפית", נכתב בתיקון. עם זאת, בקוריאה הדרומית טוענים שיש להתייחס אל האיזור המדובר כ"ים המזרחי", שלטענתה נתפס כניטרלי, ובמיוחד לאור כך שהיא נכבשה והייתה בשליטת היפנים בין השנים 1910-1945.