הקורונה מרימה את ראשה באירופה: אחרי שהנגיף הכה ביבשת והביא לעשרות אלפי מתים בחלק מהמדינות, נראה שהוא חוזר ובגדול. רק ארבע מדינות באירופה נמצאות מתחת לרמה הקריטית, שאותו קבע המרכז האירופאי למניעת מחלות והדבקה. על פי הארגון, מדינה שמגיעה לרף הזה צריכה להתחיל בפעולות דחופות לבלימת ההתפרצות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הרמה שאותה קבעו בארגון הבריאות האירופאי היא 20 מאומתים על כל מאה אלף בדיקות שנערכות בשבעה ימים. "מעבר לכך", הם אומרים, "הסיכון להידבק בקורונה הוא גבוה". מבין כל מדינות אירופה, רק גרמניה (18.4 מקרים למאה אלף), פינלנד (15.5), קפריסין (14.6) ונורבגיה (13.9) נמצאות מתחת לאזור המסוכן. בקצה השני של רשימת המדינות שחצו את רף התחלואה הקריטית נמצאות צ'כיה (167.6), הולנד (140.3) וצרפת (120.3). שיעור התמותה עלה גם הוא באירופה עם 27 מדינות שמדווחות על עלייה משמעותית.
באיטליה הפרלמנט המקומי ינסה היום להעביר חוקים חדשים כדי להילחם במגפה. כבר היום חובה ללבוש שם מסכות, וחלק מהחוקים החדשים עוסקים בהגבלת אולמות אירועים וכנסים. תיאסר התקהלות של יותר ממאה אנשים, יסגרו חלק מהגבולות ויהיו הגבלות אזוריות. כרגע סגר כללי לא נמצא על הפרק.
בדומה לישראל, גם באירלנד המליצו הגורמים המקצועיים על הגבלות דרמטיות בכל המדינה. לא ברור אם מדובר על סגר כללי אך נראה שזה לא יהיה רחוק מכך. אם ההמלצות יאושרו, כל בעלי העסקים, למעט עסקים חיוניים, יאלצו לסגור את שעריהם, המפגשים החברתיים יוגבלו וספורט יאושר רק עד 5 קילומטרים מבית המגורים.
באיסלנד הציגה הממשלה שורת הגבלות חדשות, שכוללות הגבלה על התכנסויות וסגירה של חלק מהמרכזים לתרבות ולפנאי. בגרמניה הכניסו חלק מהעיר ברלין לסגר ובצ'כיה הוכרז מצב חירום בחלק מהאזורים.
בצרפת מתמודדים עם עלייה משמעותית במקרי הקורונה בעיקר בבירה פריז. שם הודיעו הגורמים המקצועיים כי העיר מסווגת כאזור עם "התרעה מקסימלית". הברים נסגרו היום והמסעדות פתוחות בהתאם לחוקי ריחוק מחמירים. גם מכוני הכושר נסגרו. ישנה הגבלת התקהלויות ומותר להתכנס עד 10 בני אדם יחד. מניעת ההתקהלויות לא כוללת הפגנות, שעליהן לא חל שום איסור או הגבלה.