ממלכת בהוטן, השוכנת בלב רכס ההימלאיה, היא אחד מהיעדים התיירותיים היפים והייחודיים בעולם. הדת השלטת בממלכה היא הבודהיזם הטיבטי, בדומה לדת הרווחת בנפאל. תוחלת החיים הממוצעת במדינה היא 66.5 שנים לגברים, ו-68.2 לנשים, כאשר פחות ממחציתם יודעים קרוא וכתוב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אוכלוסיית הממלכה מונה פחות מ-800 אלף איש וכלכלתה מבוססת בעיקר על חקלאות לצריכה עצמית, תעשיות יער ומכירת חשמל הידראולי להודו. לבהוטן יש צבא קטן המונה כ-8,000 חיילים, והיא נהנית ממטריית ההגנה ההודית אשר מטפלת בביטחונה של המדינה מפני פלישות מן החוץ.
הממלכה הקטנה, הגובלת בהודו ובסין, היא אחת המדינות המבודדות והבתוליות ביותר בעולם: אזרחיה חייבים ללבוש בגדים מסורתיים בעת עבודתם והיא כמעט נקייה מעישון. מודל הזוגיות במדינה לא מקדש נישואין, והפוליאמוריה מקובלת ורווחת במדינה. למדינה המבודדת ישנם יחסים דיפלוטיים מלאים עם 53 מדינות בלבד.
בהוטן היא זו שהעניקה לעולם את מדד האל"ג – אושר לאומי גולמי, המוכר יותר כ"מדד האושר", ומדרג את מדינות העולם לפי רמת האושר של תושביהן. מדד זה קורא תיגר על מדדים אחרים בהם משווים מדינות, כמו השוואות תמ"ג או פיתוח אנושי. בניגוד למדדים אלו, המדד המדובר לא מציב צמיחה כלכלית כמטרה עיקרית, אלא משקלל ארבעה יסודות – צמיחה חברתית וכלכלית הוגנת ובת קיימא, שימור וקידום התרבות, שימור הסביבה הטבעית וממשל תקין ואחראי.
עוד לפני ההכרזה הרשמית על כינון היחסים הדיפלומטיים שאירעה אמש במעונו של שגריר ישראל בהודו, ד"ר רון מלכא, קיים משרד החוץ בשנים האחרונות קשרים חשאיים עם הממלכה. אגף מש"ב – מרכז לשיתוף פעולה בינלאומי - המארגן סיוע ישראלי למדינות מתפתחות ברחבי העולם, היה אמון על פיתוח ויצירת הקשרים. כמו כן, מדי שנה משתתפים סטודנטים מבהוטן בחונכויות חקלאיות שונות בארץ.