הגל השני באירופה – וההגבלות: בגל הראשון, אי שם בסביבות חודש אפריל הייתה זאת ישראל שהייתה אחת החלוצות והקדימה את רוב העולם בהטלת סגר כללי על אזרחי המדינה. עכשיו, כשגם באירופה התחלואה עולה, מתחילים המנהיגים בהגבלות אך אף אחת עד כה לא הטילה סגר כללי. אז איך נראים החיים בגל השני באירופה?
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
צרפת: הגבלות נקודתיות וסגירת אזורי בילוי
27 אלף צרפתים אובחנו כנשאים של נגיף הקורונה רק ביממה האחרונה ומערך הבדיקות שם כמעט הגיע לקצה גבול היכולת. כמו בישראל, גם בצרפת יש חובת עטיית מסיכה אך שם מחלקים את המדינה לאזורים. בערים הגדולות – פריז, ליל, ליון ומרסיי – הפאבים, בריכות השחייה ומכוני הכושר נסגרו. המסעדות פועלות תחת הגבלות.
"הברים והמסעדות דיי מלאים, ישנה הגבלה של עד שישה סועדים בשולחן", סיפר השף דניאל רנודי. "החוקים נשמרים בערך, לא בדיוק. זה למרות מספר החולים העצום. אבל סגר מוחלט זה לא דבר שמכוונים אליו".
כארבעים אחוז ממיטות האשפוז בצרפת מופנות לחולי קורונה ובתי החולים באזורים מסוימים כבר מתחילים להרגיש את העומס הרב שמביא איתו נגיף הקורונה. אך למרות זאת, במדינה לא מדברים עדיין לא סגר מוחלט.
הולנד: המלצות לעבודה מהבית ואיומים על החמרת ההגבלות
גם בהולנד מתמודדים האזרחים עם עלייה במספר החולים בקורונה ויותר מששת אלפים מאובחנים ביום. הממשלה שם ממליצה לעבוד רק מהבית ולעטות מסכות אבל אין שם תקנות מסודרות.
ראש הממשלה בהולנד איים להחמיר את ההגבלות אם לא יצייתו לכללים ואיים להפוך את עטיית המסכות לחובה. המסעדות נסגרות בעשר בערך כדי למנוע התקהלויות של צעירים. וגם כאן, כמו בצרפת, סגר כללי לא נמצא על הפרק.
מדריד: הכניסות והיציאות מבירת ספרד נסגרו
במדריד המצב מעט שונה. בבירת ספרד הוכרז מצב חירום בשל העלייה המשמעותית במצב התחלואה בעיר כשיש שמונה חיוביים על כל מאה איש. מיליוני התושבים במדריד ובפרברים שלה הוכנסו לסגר, אבל שונה מכל מה שהכרנו.
העיר עצמה סגורה – אין יוצא ואין בא. נאסרה כניסה של תיירים מחוץ לעיר ואסורה היציאה של התושבים המקומיים מהאזור. המסעדות נסגרות שעתיים מוקדם יותר ובתי עסק רבים נדרשו לצמצם את מספר הלקוחות בחצי. הגבלה נוספת היא האיסור להתקהל יותר משישה אנשים ביחד. למרות זאת, הלימודים מתקיימים כרגיל.
איטליה: סגר נקודתי באזורים עם ריבוי חולים
דווקא באיטליה שסבלה מגל ראשון קטלני ועשרות אלפי מתים שמחים לגלות שלפחות כרגע, הגל השני מתעכב. למרות זאת, גם שם מורגשת עלייה בתחלואה בימים האחרונים. הממשלה האיטלקית החליטה על סגר נקודתי באזורים עם תחלואה מתגברת. המסעדות הוגבלו לעד ארבעה בשולחן ויש עידוד לעבודה מהבית.
"כרגע הממשלה לא מדברת על ליצור סגר כללי", אומרת מדריכת הסיורים הקולינריים ענבר בודנר. "האיטלקים כבר מתחילים לתכנן את חופשת חג המולד. ברגע שהמחוז שאני גרה בו יגיע לאלף נדבקים, המחוז ייסגר".
לונדון: איסור התקהלות ומודל הרמזור
גם בלונדון ממשיכים עם שיגרת קורונה ובעיר נאסרה התקהלות של קבוצה גדולה משישה אנשים. כמו בחלק מהמקומות באירופה, גם כאן פאבים ומסעדות נסגרות בעשר בערב. בצפון בריטניה צפויות הגבלות נוקשות יותר - לפי מודל רמזור.
ראש הממשלה בוריס ג'ונסון צפוי להציג מחר את המודל להגבלות דיפרנציאליות. ג'ונסון החל בימים האחרונים לאיים באפשרות של סגר כולל על המדינה, אך הבטיח שיעשה הכל כדי שהבריטים לא ייאלצו להגיע לכך.