פסיקה יוצאת דופן בבריטניה קבעה כי לבני אדם יש את "הזכות להעליב" ואף לפגוע מילולית באחרים מבלי שייחקרו בנושא על ידי המשטרה. התביעה בנושא עסקה באדם שנחקר במשטרה לאחר שפנה בציוץ בטוויטר בצורה מעליבה לאישה טרנסג'נדרית. חקירות דומות בבריטניה גררו ביקורת בטענה שמדובר בפגיעה בחופש הביטוי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השופטים דיוויד בין ומארק וורבי קבעו כי זו תהיה "התערבות חמורה" בחופש הביטוי אם "אלה המבקשים להביע את השקפתם האישית יושתקו או יהיו מאיומים על ידי תקדימים המבוססים על אנשים שחשו שנפגעו או נעלבו".
לפסיקה הזו יכולות להיות השלכות מרחיקות לכת במקרים אחרים שבהם המשטרה תבקש להאשים אנשים בעקבות אמירות שונות שלהם. ההחלטה הזו תומכת במידה רבה באלה שתקפו את המשטרה בבריטניה לאחרונה על מעצרים על רקע חופש הביטוי בטענה כי מדובר ב"משטרת מחשבות".
מבקשה שהגיש הטלגרף הבריטי בהסתמך על חופש המידע, נמצא כי ברשומות של המשטרה באנגליה ובווילס נמצאו 120 אלף מקרים דומים "שאינם מהווים פשע שנאה" ב-5 השנים האחרונות.
בחודש אוקטובר האחרון המשטרה בבריטניה סגרה חקירה שנפתחה נגד היסטוריון בשם דיוויד סטרקי שאמר בריאיון ברדיו כי "העבדות בארה"ב לא הייתה רצח עם" בגלל ש"המון שחורים שרדו את התקופה הזו". במקרה אחר, שוטר לשעבר בשם הארי מילר נחקר במשטרה בעקבות ציוצים טרנסופוביים. רבים טענו אז כלפי המשטרה כי היא מנסה "לבדוק את המחשבות שלו".