בעוד שהאמריקנים עדיין לא אישרו את חיסוני הקורונה של החברות השונות, בריטניה תוציא מוחרתיים (שלישי) לדרך את מבצע החיסונים הגדול ביותר בהיסטוריה של המדינה. עם זאת, כמו בישראל, גם בממלכה המאוחדת יש כאלה שחוששים להתחסן מפני הנגיף. הפתרון המסתמן לסוגיה הוא דוגמה אישית של לא אחרים מאשר בני המלוכה שצפויים להתחסן ראשונים.
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מומחים לבריאות הציבור בממלכה וברחבי העולם מאמינים שחיסון המלכה אליזבת' בת ה-94 והנסיך פיליפ בן ה-99, יהיה צעד חשוב למאבק במידע המוטעה שמופץ נגד החיסונים, מידע שעשוי לגרום לאזרחים רבים לסרב להתחסן. בארמון המלוכה הבריטי נערכים עתה דיונים לגבי השאלה האם שאר בני המלוכה, הנסיך צ'רלס, הנסיך ויליאם ואחרים, יתחסנו גם הם.
מנגד, מקורות שמוגדרים בכירים בארמון המלוכה, סיפרו לתקשורת המקומית שהמלכה ובן זוגה לא יזכו ליחס מועדף והם צפויים "להמתין בתור" בדומה לשאר הזכאים לחיסון שעברו את גיל 80. על פי הדיווחים, חלק מאנשי החצר חוששים כי פעולה כזו עשויה להיתפס כ"פוליטיזציה" של המשפחה, ולהביא לפגיעה בפרטיותם הרפואית. המלכה כבר עשתה זאת פעם, כשהודיעה בשנת 1957 כי הנסיך צ'רלס והנסיכה אן קיבלו את חיסון הפוליו, במטרה לעודד את הציבור להתחסן גם הוא ולהוכיח שאין ממה לחשוש.
"למרות המורכבות העצומה, בתי החולים יתחילו את השלב הראשון של קמפיין החיסונים הגדול ביותר בתולדות ארצנו ביום שלישי", אמר פרופסור סטיבן פוביס, מנהל הרפואה בשירות הבריאות הלאומי במדינה. "למערכת הבריאות שלנו יש ניסיון וידע במערכות אספקת החיסונים בקנה מידה גדול - מנגיף השפעת ועד חיסונים מצילי חיים אחרים. הצוות החרוץ ישוב לעמוד בפני האתגר להגן על אלו הפגיעים ביותר מפני המחלה האיומה הזו".
שר הבריאות הבריטי, מאט הנקוק, התייחס גם הוא להתפתחות הצפויה וכינה את יום שלישי, בו צפוי לצאת לדרך מסע החיסונים כ"יום הניצחון". הנקוק עוד אמר לעיתון המקומי סאנדיי טלגרף שהוא "לא יכול לחכות לביטול ההגבלות" והדגיש: "מצפה לחזור לשגרת החיים הכוללת מגע בין בני אדם".