ביום חמישי האחרון עוררה אחת המגישות הבכירות ביותר ברשת CNN סערה אחרי שערכה השוואה בין תקופת נשיאותו של טראמפ לאירועים שהתרחשו בגרמניה בסוף שנות השלושים וביניהם "ליל הבדולח". לילה זה נחשב לאחד הסמלים המרכזיים לעליית הנאצים בגרמניה ולתחילתה של שואת העם היהודי. במשרד החוץ שלחו מכתב רשמי לרשת השידור ובו דרשו את התנצלותה, והיום כריסטיאן אמנפור חזרה בה מדבריה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"ליל הבדולח שהתרחש לפני 82 שנים הוא אירוע שהחל את זוועות השואה", אמרה אמנפור. "בתוכניתי ציינתי את ההתקפות של הנשיא טראמפ על ההיסטוריה, העובדות והאמת. לא הייתי צריכה לקשר בין האירועים".

מגישת החדשות הבכירה הוסיפה: "משנתו של היטלר והוא עצמו הם יחידים בהיסטוריה. אני מתחרטת על הכאב שהדברים שלי גרמו. הנקודה שרציתי להדגיש היא כי הדמוקרטיה יכולה לחמוק וכי אנחנו חייבים לשמור עליה בקנאות".

בעקבות הודעת ההתנצלות של המגישה הבכירה אמרה שרת התפוצות עומר ינקלביץ': "היכולת לבקש סליחה היא מעלה גדולה. בתחילת השבוע פניתי לרשת CNN בקריאה למגישה כריסטיאן אמנפור להתנצל על ההשוואה שעשתה בין ליל הבדולח לממשל טראמפ. הבוקר קיבלנו את תגובתם עם התנצלותה של המגישה. בהתנצלות זו רשת CNN הראתה שהיא עומדת בצד הנכון של ההיסטוריה במאבק נגד השיח האנטישמי בתקשורת וברשת. נמשיך לשמור על כבוד זיכרון השואה בכל מקום בעולם".

הדברים שעוררו סערה ודרישת ההתנצלות

אמנפור פתחה את השידור בסוף השבוע שעבר ופנתה לצופים: "השבוע, לפני 82 שנים, אלו היו הנאצים שירו את יריית האזהרה הראשונה בתקופה האפלה של ההיסטוריה האנושית, שהובילה לרצח עם של זהות שלמה. בכך הם גם הובילו לשרפת ספרים ומתקפה על העובדות, הידע, ההיסטוריה והאמת".

 

 

לאחר תיאור ההיסטוריה היא שיגרה מסר על תקופת הנשיאות של טראמפ בארצות הברית: "לאחר ארבע שנים של מתקפה על אותם ערכים בתקופה המודרנית על ידי דונלד טראמפ, הצוות של ביידן והאריס מבטיח להשיב את הנורמות, כולל החזרת האמת".

בעקבות ההשוואה מעוררת המחלוקת זכתה אמנפור לביקורת רבה ברחבי ארצות הברית, ובפרט על ידי יהודים שהאשימו אותה באנטישמיות. במכתב רשמי ששלחו אנשי משרד החוץ לרשת  CNN הם גינו את ההשוואה וקראו לרשת ולמגישה לפרסם התנצלות פומבית. גם בליגה נגד השמצה ביקשו מהמגישה הבכירה להתנצל ואמרו כי אסור לקשור בין האירועים שהתרחשו בגרמניה הנאצית למצב בארצות הברית.