אומנם החיסון נגד הקורונה נמצא כבר בהישג יד, אך מדינות רבות באירופה החליטו להטיל הגבלות נוספות בגלל חשש מהתנהגות התושבים שעלולים להקל ראש בהנחיות. שוויץ, גרמניה, בריטניה וצרפת הן רק חלק מהמדינות שהחמירו את ההנחיות. בבריטניה הזהירו: "אם אנשים לא יהיו זהירים - נשלם על כך בסגרים בינואר ופברואר". ראש ממשלת צרפת: "עלינו להישאר ממוקדים - ולהקפיד על ההנחיות בשבועות הקרובים". גם אצלנו בישראל מזהירים: "החיסונים לא צפויים להשפיע באופן ממשי על המגפה עד שלהי החורף הנוכחי".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
גרמניה הטילה הגבלות מחמירות בעקבות העלייה בתחלואה במדינה בעיקר באזור דרום-מערב המדינה בבאדו-וירטמברג. במדינה הוכרז עוצר לילי והוטלו הגבלות תנועה מחמירות. על התושבים נאסר לצאת מביתם בין השעות 20:00 בערב ועד 05:00 בבוקר, מלבד למטרות חיוניות כמו יציאה לעבודה.
בגרמניה אף שוקלים להחמיר את ההנחיות בכל הארץ לאחר שהסגר המרוכך במדינה כשל מלהשיג את המטרות שאותן הציבה הממשלה. ביממה האחרונה אותרו בגרמניה כולה 23,679 נדבקים בקורונה. הקנצלרית מרקל הודיעה מוקדם יותר כי חנויות "שאינן חיוניות" ובתי ספר ייסגרו במדינה החל מיום רביעי בעקבות הגידול המעריכי בתחלואה.
על פי נתוני התחלואה הרשמיים, מספר הנדבקים עולה בחלקים מבריטניה, כולל הבירה לונדון, מה שמעלה שם את החשש מהצורך בהטלת הגבלות מחמירות על עוד ועוד אזורים במדינה. על פי הנתונים שפורסמו בממלכה ביום שישי האחרון, מקדם ההדבקה עומד על בין 0.8 ל-1, והמגמה היא עלייה מתמשכת בתחלואה.
"אם אנשים לא יהיו זהירים במסיבות בחג המולד, אנחנו נשלם על כך בסגרים שיוטלו בינואר ופברואר", הזהירה דווי סרידהאר, מומחית בריאות הציבור, "החיסון במרחק כמה שבועות בודדים, למה להסתכן בהדבקה של קבוצות בסיכון ובני המשפחה המבוגרים האהובים עלינו?!".
"עלינו להגיב למצב כמו שהוא ולא למצב כמו שהיינו רוצים שהוא יהיה", הוסיפה, "אם נרצה לשמור על הקרובים שלנו בריאים, הדבר הבטוח ביותר יהיה לא להיפגש איתם".
צרפת הכריזה על סגר לילי החל מיום שלישי. לאחר הסגר שהוכרז במדינה בסוף אוקטובר, הממשלה התנתה את ההקלה בהגבלות בירידה של מספר הנדבקים מתחת ל-5,000 ביום. אולם הנתון הזה ממשיך להיות גבוה, ורק ביום חמישי האחרון נרשמו במדינה 13,750 נדבקים חדשים בנגיף.
בעקבות כך, הונחו התושבים במדינה להישאר בבתיהם החל מ-20:00 בערב ועד 06:00 בבוקר מיום שלישי הקרוב. "עדיין לא הגענו לסיומו של הגל השני ולא נגיע ליעדים שהצבנו עד לאמצע דצמבר", הכריז ראש הממשלה ז'אן קסטקס, "אסור שירדו חומות ההגנה שלנו מבחינת ההדבקה. עלינו להישאר ממוקדים, ולהקפיד בשבועות הקרובים ולעמוד על המשמר מבחינת ההנחיות".
בשוויץ הכריזו שכל החנויות, הברים והמסעדות ייסגרו כל יום ב-19:00 בערב, במטרה להיאבק בתחלואה העולה במדינה. החוקים החדשים נכנסו לתוקף אתמול ויהיו תקפים עד 22 בינואר. בשוויץ יש 657 חולים על כל 100 אלף אנשים במדינה, על פי הממוצע בשבועיים האחרונים.
בוולנסיה שבספרד, הודיעו על המשך סגירת הגבולות עד לאמצע חודש ינואר, מלבד ימים מסוימים בחג לקראת חג המולד שבהם יתאפשר ביקור בני משפחה וקרובים בלבד. באיים הקנריים, שהוחרגו מהעוצר הלילי האחרון שהוטל בספרד בסוף אוקטובר, הוחלט על עוצר לילי החל מ-23 בדצמבר ועד 10 בינואר.
באיטליה ממשיך לעלות מספר המתים שנדבקו בקורונה, וביום שישי האחרון נרשמו 761 מקרי מוות במדינה. מספר המתים במגפה באיטליה הגיע ל-63,387. ארגון הבריאות העולמי הזהיר כי מסיבות הכריסמס יכולות "להיגמר בדמעות", אם אנשים לא יהיו זהירים.
רוסיה רשמה 28,137 נדבקים ביממה האחרונה, ורק בבירה מוסקבה נדבקו 6,622 בני אדם. מספר הנדבקים ברוסיה מפרוץ המגפה הגיע למספר עצום של 2 מיליון ו-600 אלף. הרשויות במדינה דיווחו כי 560 מתו במדינה בן לילה – מה שמביא את מניין המתים ל-46,453 מקורונה ברוסיה בסך הכול.