הפסגה הגבוהה בעולם - הפכה לגבוהה עוד יותר: העובדה שהאוורסט הוא ההר הכי גבוה בעולם ידועה כמעט לכל ילד, אך מתברר שבמשך שנים הוא היה בלב מחלוקת סוערת. אחרי שנים של ויכוח על גובהו, רק כעת הושגה הסכמה על הנתון הרשמי - לפחות לעת עתה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
סין ונפאל, שפסגת האוורסט נמצאת בגבול ביניהן, היו חלוקות במשך תקופה ארוכה על המידות המדויקות של ההר. לאחרונה שלחו שתי המדינות מודדים לפסגה - והסכימו יחד כי הגובה הרשמי של ההר הגבוה בעולם הוא 8,848.86 מטרים, יותר מהחישובים הקודמים של שתי המדינות. לשם השוואה, ההר השני בגובהו בעולם, 2K, הנמצא בגבול סין ופקיסטן נמוך מגובהו של האוורסט ב-237 מטרים.
קטמנדו ובייג'ינג קבעו כל אחת בעבר גובה שונה להר: נפאל הסתמכה בעברה על מדידה שקבעה שגובה ההר הוא 8,848 מטרים. לא מדובר בנתון שנפאל גילתה בעצמה אלא על מידע שאסף מכון מחקר הודי רשמי, אי שם בשנת 1954: הנתון כלל אז את השלג שנמצא בפסגת ההר.
לעומת זאת, בשנת 2005 מדידה של סין קבעה כי גובה הפסגה עומד על 8,844.43 מטרים - כ-3.7 מטרים פחות מההערכה שעליה הסתמכה נפאל. כעת שתי המדינות הגיעו להסכמה שנכונה לעת הזו - אך בעתיד ייתכן שגובהו של ההר יוגדר בצורה שונה.
הסיבה לכך שהנתון החדש עשוי להיות זמני טמונה בכך ששרשרת ההימלאיה נוצרה על ידי בלוחות הטקטוניים בהודו ובאירואסיה. לוחות אלו מתנגשים וממשיכים לדחוף את ההימלאיה למעלה, בגובה ממוצע של סנטימטר אחד בכל שנה.
הר האוורסט נקרא על שמו של המודד הבריטי, ג'ורג' אוורסט, מהתקופה הקולוניאלית, שלא זכה מעולם לראות את ההר. למדידה החדשה תהיה השפעה מעשית קטנה וזה הבדל רק של כמה עשרות מטרים בין ההערכות השונות שנקבעו עם השנים. אוורסט היה המפקד הכללי של בריטניה בהודו ולמעשה היה לו רק קשר ישיר מועט להר, שנקרא על שמו.