ועדת פרס נובל לספרות לשנת 2020 חשפה היום (חמישי) שהחליטה להעניק את הפרס למשוררת היהודייה-אמריקנית לואיז גליק. בוועדה הסבירו שהפרס הוענק לה "על קולה הפואטי שאי אפשר לטעות בו שביופיו הצנוע הופך את הקיום האישי לאוניברסלי". ביצירותיה היא מדברת על טראומות, על תשוקה ועל טבע.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
גליק היא יהודייה אמריקנית שהוריה היגרו מהונגריה לארה"ב. היא זכתה בער גם בפרס פוליצר לשירה, ובפרס הספר הלאומי בארה"ב. היא בוגרת אוניברסיטת קולומביה ומלמדת באוניברסיטת ייל ובאוניברסיטת בוסטון. גליק פרסמה 11 ספרי שירה, בהם "בכורה", "איריס הבר" ו"שבעת העידנים".
פרס נובל לספרות מוענק מדי שנה מאז שנת 1901 ומזכה את הזוכה בו בפרס של עשרה מיליון קרונות שבדיות (כ-1.1 מיליון דולר). בהמשך השבוע יוענק הפרס גם בתחומי השלום והכלכלה.
אתמול הכריזה ועדת הפרס על שתי הזוכות בפרס בתחום הכימיה - המדעניות עמנואל שרפנטיר וג'ניפר דאודנה שפיתחו שיטות חדשות בתחום עריכת הגנום. השתיים חקרו את מערכות החיסון - וגילו כלי מולקולרי שניתן להשתמש בו כדי לבצע חתכים מדוייקים בחומר גנטי. התגלית מאפשרת שינוי ב"קוד החיים", כך על פי ועדת הפרס בכימיה. השתיים פיתחו את ה"קריספר" - כלי העריכה הגנטית המבטיח ביותר.
שלשום הוכרזו הזוכים בפרס נובל לפיזיקה - החוקרים רוג'ר פנרוז מבריטניה, ריינארד גנצל מגרמניה ואנדריאה גץ מארה"ב, שחקרו את הליכי היווצרות החורים השחורים בגלקסיה. הוועדה קבעה כי רוג'ר פנרוז יזכה במחצית מהפרס, ושני החוקרים האחרים יתחלקו בחציו השני. פנרוז גילה שהיווצרות חורים שחורים היא למעשה חיזוי של תורת היחסות הכללית - התיאור של הכבידה בפיזיקה המודרנית. גץ וגנצל זכו בפרס לאחר שגילו חור שחור במרכזו של שביל החלב.