משבר הקורונה אולי הציל אותנו מחיפושים אחר זוגיות בערב השנה החדשה, אך ההישארות בבית הובילה לעלייה בשימוש באפליקציות ההיכרויות כמו טינדר ואוקיי-קיופיד. על אף שאפליקציות ההיכרויות קיימות שנים, מחקר של Plos One שנערך בשוויץ טוען: בני זוג שהכירו באפליקציה - יכולים להצליח במערכת יחסים ארוכת טווח, בדיוק כמו כאלו שנפגשו בדרכים המסורתיות, ואפילו יותר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אנחנו מגלים כי בדרכים מסוימות לזוגות שנפגשו באמצעות אפליקציות להיכרויות יש כוונות למשפחתיות ולמערכות יחסים ארוכות טווח, יותר מאשר לזוגות שנפגשו באופן לא מקוון או באמצעות דרכים דיגיטליות אחרות", אמרה ד"ר ג'ינה פוטארקה, עורכת המחקר מאוניברסיטת ז'נבה.
המחקר שנערך בקרב 3,245 תושבי שוויץ מגיל 18 עד גיל 75 מצא כי אלו שפגשו את בן הזוג שלהם באמצעות אפליקציה, הרבו לתכנן מגורים משותפים וזוגיות לטווח ארוך, גם כאשר נלקחו בחשבון גורמים כמו גיל. נוסף על כך, נשים שפגשו את בן זוגן דרך האפליקציות השונות היו בעלות סיכוי גבוה יותר לרצות ילד בשלוש השנים הראשונות לאחר ההיכרות, בהשוואה לאלו שפגשו את בן הזוג בדרך המסורתית.
עוד טוען המחקר כי השימוש באפליקציות להיכרויות נמצא כקשור לזוגות שמתגוררים במרחקים גיאוגרפיים גדולים יותר מאשר אלו שהכירו במציאות, ללא עזרת היישומונים. נוסף על כך, גילה המחקר כי נשים בעלות השכלה גבוהה המשתמשות באפליקציות נוטות להכיר יותר גברים עם השכלה נמוכה. לדברי החוקרת, ההסבר הוא שההתאמות באפליקציות מבוססות יותר על המראה - וככל הנראה פחות מושפעות מסטיגמה חברתית.
עם זאת, המחקר בוסס רק על משיבים בשוויץ, וחלק מהשאלות כוונו רק לאנשים במערכות יחסים הטרוסקסואליות. בנוסף, מספר האנשים שפגשו את בן זוגם באפליקציית ההיכרויות היה קטן יחסית, וקשה היה למצוא את הגורמים המדויקים לתופעה בעוד המחקר מבוסס על תצפיות בלבד.