כחודש וחצי לאחר הדליפה העצומה שזיהמה בעשרים אלף טונות של נפט את נהר נורילסק שבחבל סיביר, תיעוד מהמקום חושף כי ההתאוששות מאסון הטבע עוד רחוקה. מי הנהר עדיין ספוגים כל כך בנפט שנשפך, שניתן להבעירם. בתיעוד של פעילים סביבתיים נראה מקל שנטבל במים - ונדלק בקלות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
חברת "נורילסק ניקל", שאחראית לדליפה, מכחישה האשמות כי ניסתה לטייח את מלוא היקפה. מאז המקרה, שהתרחש ב-29 במאי, צנח מחיר המניה של החברה בכ-17%.
ארגוני סביבה, המושל האזורי ובכיר לשעבר בסוכנות הסביבה הרוסית מתחו על החברה ביקורת בפומבי ופרסמו בדיקות, תמונות ועדויות שמראות את היקף הפגיעה בנהר ומוכיחות לטענתן את ניסיון הטיוח. החברה לעומת זאת טוענת כי השתלטה על הדליפה ושאבה בחזרה כ-90% מהנפט שזרם.
החברה הוסיפה כי הכמות העצומה של חברות, רגולטורים וגורמים רשמיים אחרים המעורבים במצבע ניקוי הנהר לא מאפשרים טיוח, כפי שנטען. "איננו יכולים לדמיין כיצד ניתן להסתיר משהו בתנאים כאלה", אמרה דוברת החברה.
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הכריז בחודש שעבר על מצב חירום אחרי הדליפה, שהחלה כאשר במיכל דלק בתחנת כוח ליד העיר נורילסק קרס, ככל הנראה בשל ההתחממות הגלובלית. התאונה שהובילה לאירוע התרחשה כשעמודים התומכים במיכל דלק בתחנת הכוח של אחת מחברות הבת של "נורילסק ניקל" החלו לשקוע, ככל הנראה בשל התחממות האזור.
בעלי החברה טוענים כי בשל ההתחממות הגלובאלית קפאת העד (אדמה שנשארת קפואה לאורך זמן רב) הופשרה ועל כן קרס מיכל סולר, דלק המופק מנפט. הנוזל שדלף, נסחף כ-12 ק"מ מאתר התאונה והתפרס על שטח של 350 קמ"ר, בכך הפכה התאונה לשנייה בגודלה בהיסטוריה הרוסית המודרנית. פוטין הביע זעם על האירוע החמור אחרי שגילה שהפועלים במקום ניסו לטפל בבעיה בעצמם ולא דיווחו על כך לרשויות במשך יומיים שלמים.