בבירת אינדונזיה פיתחו שיטה ייחודית להגברת המודעות הציבורית לסכנות הקורונה והשמירה על ההנחיות. התושבים שנתפסים כשהם מפרים את חובת חבישת המסכה, נדרשים לשכב בארון קבורה למשך 100 שניות - ו"להרהר במעשיהם". באזור אחר בעיר, פרסה העירייה כמה "רוחות רפאים" מדומות – בתקווה שיגרמו לאנשים להישאר בבתיהם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מספר המתים מנגיף הקורונה באינדונזיה הוא הגבוה ביותר בדרום מזרח אסיה, מה שמביא את הרשויות לנקוט בצעדים חריגים. במספר אזורים במדינה החליטו הרשויות לעשות שימוש באמצעי הפחדה בתקווה שאלו יגרמו לאוכלוסייה להישמע להנחיות הממשלה - בהן כמובן חבישת מסכה ושמירה על ריחוק חברתי.
בכל יום בשעה 9 בבוקר, פקידי השלטון המקומי מצטיידים במיגון מלא, מרימים ארון קבורה מעץ על כתפיהם, ויוצאים ל"מסע הלוויה" ברחובות הסואנים של עיר הבירה ג'קארטה. במחוז קאליסרי הגדילו לעשות - ואלו הנתפסים ללא מסכה חייבים לשכב בארון קבורה ולספור עד 100, בזמן שעוברי האורח יכולים לצלם אותם באין מפריע.
באזורים אחרים בבירת אינדונזיה, ניסו טקטיקות אחרות – כמו למשל צוות של "רוחות רפאים" מדומות שיסיירו בין הבתים במספר שכונות, בתקווה שאמונות טפלות עתיקות יומין ישמרו את האנשים בבתיהם.
את שתי הסיירות מאיישים עובדי עירייה, שמביעים תמיכה בדרך האכיפה היצירתית. "עם נגיף הקורונה יש סיכון שהם ישכבו בארון מתים אמיתי", הסביר ראש סוכנות הסדר הציבורי במדינה, בודהי נוביאן. אחד מהפקידים שעורכים את "מסע הלוויה" המדומה, אמר: "זו עבודה מעייפת מכיוון שאנשים לא מבינים את הסכנה של נגיף הקורונה. עד עכשיו אנשים עדיין לא מודעים לכך ששימוש במסכה חשוב מאוד". לדבריו, הוא מקווה שמראה ארון הקבורה יחדד לאנשים את הסכנה האפשרית.