בשורה עוד לפני החורף? גורם רשמי מהמרכז לבקרת מחלות ומניעתן בסין טען כי חיסונים נגד נגיף הקורונה שמפותחים במדינה עשויים להיות מוכנים לשימוש הציבור הרחב כבר בחודש נובמבר הקרוב. מדובר בקיצור משמעותי של לוח הזמנים המוערך של פיתוחים שונים ברחבי העולם. לצד זאת, בכיר במערך הרפואי בסין טען כי בשל סיבות שונות, כמו תופעות לוואי אפשריות, אין לחסן את כלל האוכלוסייה – אלא רק אנשים שעובדים בסביבות צפופות ובסיכון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"שלב הניסויים הקליניים התנהל בצורה חלקה, והחיסונים יכולים להיות מוכנים לקהל הרחב בנובמבר או בדצמבר", אמרה גויזן וו, מומחית בטיחות ביולוגית בראיון לטלוויזיה הממלכתית בסין. אותה מומחית אף סיפרה שנטלה בעצמה חיסון ניסיוני לקורונה בחודש אפריל – ולאחר מכן לא חוותה תסמינים חריגים.
בסין יש 4 חיסונים לקורונה שנמצאים בשלב האחרון של הניסויים הקליניים. במסגרת תוכנית שימוש בחירום שהושקה במדינה בחודש יולי, לפחות 3 מבין החיסונים כבר הוצעו לעובדים חיוניים.
בתוך כך, בכיר במערך הרפואה במדינה טען כי בשלב זה, אין צורך לחסן את כלל האוכלוסייה – אלא רק "עובדי חזית", כהגדרתו. "סין כבר שרדה את השפעת הקורונה כמה פעמים מאז הגל הראשון", אמר בסוף השבוע גאו פו, מנהל המרכז הסיני לבקרת ולמניעת מחלות.
"שאלת חיסון הציבור היא איזון בין סיכון לתועלת", הוסיף – והצביע על גורמים שונים, ביניהם תופעות לוואי אפשריות כתוצאה מקבלת מנת החיסון. "בשלב זה אין צורך בחיסון המוני, אך זה עשוי להשתנות אם תתרחש התפרצות חמורה נוספת".
לפי הצעתו, יש לתת עדיפות בכל חיסון אפשרי לאנשים שעובדים בחזית – כמו עובדי רפואה ואנשים שעובדים בסביבות צפופות ולפיכך נמצאים בסיכון גבוה, בנוסף עובדים במסעדות, בבתי ספר ובשירותי ניקיון. "העובדות הוכיחו שיש לנו כמה כלי נשק כדי להגיב למגפה", הסביר פו.