מספר החולים בארה"ב ממשיך לטפס בכל יום, והממשל שם משתמש בכל המשאבים כדי לספק פתרונות, הפעם על חשבון מדינות אחרות. גורמים רשמיים במשרד הבריאות האמריקני רכשו את כלל המלאי של תרופת הרמדיסיביר הזמין לחודש יולי ו-90% מהמלאי הזמין לאוגוסט וספטמבר. לפי ניסויים שבהם טופלו חולי קורונה באמצעות התרופה, היא מקצרת את תקופת הסימפטומים מ-15 ימים ל-11 ימים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
התרופה, שפותחה במקור לטיפול במחלת האבולה, משווקת באופן בלעדי כמעט על ידי ענקית התרופות האמריקנית "גלעד" ומחירה כ-532$ ל-6 מנות. שר הבריאות האמריקני מאט הנקוק תיאר את השימוש בתרופה כ"הצעד הגדול ביותר בטיפול בחולי קורונה מאז תחילת המשבר".
משרד הבריאות בבריטניה קיווה גם הוא לרכוש את התרופה ולהשתמש בה על חולים שמאושפזים במצב קשה, אך נראה שבעקבות המהלך של ארה"ב – הם ייאלצו לחכות. "המשמעות של המהלך היא שמדינות אחרות לא יוכלו להשתמש בתרופה לטיפול בחולים לפחות עד אוקוטובר", הסביר אנדרו היל, חוקר מאוניברסיטת ליברפול. "ארה"ב תיקח את התרופות ולא תהיה לנו גישה אליהן. זה המצב באנגליה ואירופה", אמר.
הוא הוסיף כי מדינות מסוימות יכולות לייצר גרסה גנרית של התרופה, אבל אין להן אפשרות למכור אותן באירופה מפני של"גלעד" יש פטנט על התרופה.
התרופה הנוספת שהוכחה כיעילה בטיפול נגד הסימפטומים של הקורונה נקראת דקסמטזון. בניגוד לרמדסיביר, מדובר בתרופה זולה ביותר וקלה להשגה בעולם כולו.