החיסון הניסיוני של Johnson & Johnson למלחמה בקורונה, הניב תוצאות טובות מאוד, כך פרסמה אמש (שישי) החברה האמריקנית. החיסון שבפיתוח הוא מהיחידים כיום בעולם שהגיע לשלב המתקדם בניסוי ומצריך רק מנת תרופה אחת ולא שתיים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
החיסון, Ad26.COV2.S, הראה בבדיקות ביניים תוצאות טובות בשני מינונים שונים, כך פרסמה החברה. למרות זאת עדיין לא ברורה השפעתו וחוזקו של חיסון זה בקרב אוכלוסייה מבוגרת, הנזקקת לחיסון ביתר שאת. בחברה חוששים שהעמידות לנגיף שיפתחו בקרב אוכלוסייה זו תהיה פחותה משל צעירים.
הניסוי של Johnson & Johnson נערך בקרב 1000 מתנדבים בריאים וזכה לגיבוי ממשלת ארה"ב לאחר שביולי השנה הניסוי שנערך בקופים הראה תוצאות מבטיחות. בהתבסס על כל הניסויים שערכו עד כה אושר לחברה לערוך ניסוי רחב היקף בחיסון שיערך על 60 אלף בני אדם, ניסוי "שלב 3", צעד יכול לסלול את הדרך לחיסון ממשי נגד קורונה.
בחברה טוענים כי אם הכל ילך חלק ב"שלב 3" של הניסוי בחיסון המבטיח, התוצאות הסופיות יתקבלו עד סוף השנה או תחילת 2021. "בסך הכל, החיסון עושה את מה שאנחנו מצפים שיעשה על מנת שנוכל להתקדם שלב השלישי של הבדיקות שלו", אמר אחד החוקרים הבכירים בחברה.
למרות זאת מומחים טוענים כי רק 1 מכל 10 בני אדם בכדור הארץ יוכלו לקבל מנת חיסון נגד נגיף הקורונה בשנה הראשונה מאז ישוחרר חיסון כזה בעולם. על פי ניתוח יכולות ייצור העולמיות, עד שנת 2021 מגבלת יצור מנות החיסון תעמוד על רק 2 מיליארד, זאת מתוקף הנחה שיתקבלו אישורים לייצור תרופה לנגיף.
המצב עוד יותר עגום, כאשר 7 מתוך 9 התרופות הניסיוניות נגד קורונה שנמצאות בשלבי מבחן קליני מצריכות שתי מנות חיסון לכל אדם. לכן על פי הערכה זו, קצת יותר מ-12% מתוך 7.8 מיליארד בני האדם על כדור הארץ יוכלו להתחסן.