שני דברים ברורים כאן היום, גם אם הסכם השלום עוד לא נחתם: לא רק בישראל, גם המקומיים כאן בדובאי, מחכים להסכם בכיליון עיניים. וזה לא העולם הערבי שהתרגלנו להכיר - דובאי מודרנית, קוסמופוליטית, טכנולוגית, וגם ראש הממשלה נתניהו, שהתראיין אתמול (שני) לערוץ המרכזי באמירויות, הדגיש את הפוטנציאל הכלכלי ולאו דווקא את הפוטנציאל המדיני.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"כאשר אנחנו מייבאים מאזורי הסחר החופשי באיחוד האמירויות, אנחנו יודעים שנקבל מוצרים זולים יותר, טובים יותר, וכך גם בכיוון ההפוך", אמר נתניהו בראיון. הריאיון הזה הוא הוכחה שלא מסתירים כאן את ההסכם המתגבש, וגם אנשי עסקים מקומיים לא מתביישים לדבר עליו בקול רם. בימים הקרובים תגיע משלחת של משרד החוץ יחד עם משרד הכלכלה כדי לתאם את הפרטים בהסכם אחרי שהיום נכח בדובאי ראש המוסד יוסי כהן לסיכומים אחרונים.
תושב דובאי פאני אל-שיראוי הוא אב לשלושה ילדים. הבן הגדול שלו בן 17, התגייס לפני כמה חודשים לצבא האמירויות, ולמרות שהם לא במצב מלחמה, הוא יכול להבין את הדאגה של הישראלים ומה עובר עלינו. "הצבא שלכם נמצא תמיד בכוננות, במיוחד בגבול הצפון. זה דבר עצוב".
"אני חושב שהעולם הערבי צריך להבין מהי ההגדרה לטירוף על פי אלברט איינשטיין: הוא אמר שאם עושים את אותו הדבר בכל פעם מחדש ומצפים לתוצאות שונות, זהו טירוף", אמר בביטחון פאדי והסביר: "העולם הערבי, ב-72 השנים האחרונות, מנסה לעשות את אותו הדבר. לא נשיג אותו, עלינו לנרמל את היחסים, וקל יותר לנהל משא ומתן מול ידידים".
בישראל כבר מדווחים על מדינות נוספות שעשויות ללכת בעקבות האמירויות. פאני מקווה שגם אירן תראה בהסכם צעד חיובי: "אירן תפרש זאת בתור צעד שמכוון נגדם. אם נמשיל את זה לשחמט, אני הרגע הזזתי את הצריח שלי קרוב מאוד למלכה שלהם. אני חושב שזה יהיה טיפשי מצידם לתקוף".
עוד הוכחה לכך שאף אחד לא מתבייש לדבר בגלוי על הסכם השלום הוא בן ספרא, ישראלי שחי בדובאי כבר שנים רבות ומבחינתו "זה המקום הטוב ביותר בעולם". "האנשים שיודעים שאני ישראלי פה, זה חברים אמירתים. לבנונים לא, סורים לא. האמירתים מאוד פתוחים פה, הרבה מהם יודעים אפילו יותר ממה שאני יודע על המדינה שלנו", סיפר ספרא.
הוא מסביר את זה בכך שבדובאי מתעסקים פחות בפוליטיקה, ויותר בדבר אחר: "האינטרס שלהם פה זה כסף. זה לאס וגאס של המזרח התיכון".
"חי בבית ליד הים, יש לי שני כלבים, אנחנו חיים מאוד כיף פה. יש אחלה לייף-סטייל, לא משלמים מיסים. יש קבוצת חברים, אוכלים בחוץ, ים, המון פעילויות, ממש כיף", הסביר ספרא למה כל כך כיף לו שם. "אני גרתי בניו-יורק, גרתי בלונדון, גרתי באיטליה, גרתי בהמון מדינות בחיים שלי, אבל אף פעם לא מצאתי את האיזון הזה בין לייף סטייל וחיים".
אפשר להבין כמה טבעי נרמול היחסים. יש הרבה דמיון בין ישראל לאמירויות - קצב הצמיחה והחיפוש אחרי הטכנולוגיה, הם סימן שהקשר בין המדינות הוא ברית אינטרסים שמבוססת על שגשוג כלכלי ולא על הפוליטיקה.