שרי הממשלה התכנסו אמש (חמישי) כדי לאשר הטלת סגר במהלך סופי שבוע, בניסיון להקטין את ממדי ההדבקה בנגיף הקורונה. לפי ההצעה, מיום שישי ועד יום ראשון בבוקר תתאפשר יציאה רק לצרכים חיוניים. בכמה מדינות בעולם כבר ניסו להטיל סגר בימי סוף השבוע, רובם ביטלו את המהלך לאחר זמן קצר בעקבות לחץ ציבורי או הערכות מקצועיות שהטילו ספק ביעילות ובאפקטיביות של המהלך.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בטורקיה החלו להפעיל סגר רק בסופי שבוע במהלך הגל הראשון. בממשלה הטילו עוצר של 48 שעות, בימים שישי ושבת, מה שהשפיע על שלושה רבעים מהאוכלוסייה ב-31 מחוזות במדינה. במשך ימות השבוע, ההגבלות חלות רק על אלה שגילם מתחת ל-20 או מעל 65. לכל האזרחים האחרים מותר, לפחות באופן תיאורטי, לצאת החוצה באופן חופשי.
בתי עסק רבים עדיין סגורים בטורקיה. המסעדות במדינה פתוחות רק לאיסוף עצמי או משלוח. כמו כן, קיימות הגבלות בפארקים הציבוריים ובשעות הפתיחה של הבנקים – בדומה לישראל. עם זאת, הסגר במתכונת הזו לא נותר לאורך זמן אלא השתנה לאחר זמן מסוים.
סגר דומה הוטל גם במדינה אריזונה שבארצות הברית. שם, לאזרחים אסור לצאת מביתם בשתי היממות האחרונות של השבוע. בלוב, מותר לאזרחים לצאת וללכת ברחוב רק בין השעות 07:00 ועד חצות בלילה. החנויות והעסקים פתוחים רק בין השעות הללו.
בסרביה אלפי אזרחים הפגינו נגד כוונת הממשלה להטיל סגר בסופי שבוע והביאו לביטול היוזמה.
בהודו, מספר מחוזות הודיעו על סגר בסופי שבוע ובלילות למרות החלטה לפתוח את העסקים והחנויות מה-1 ביולי. נראה שסגר בסופי שבוע הפך שם לחלק מרכזי מתוך אורח החיים בתקופת הפוסט-קורונה.