ההתמודדות עם מגפת הקורונה הובילה לירידה דרמטית בפעילות הכלכלית בעולם כולו. ממשלות רבות הבינו שכדי להבטיח את מילוי ההנחיות הבריאותיות וגם את העתיד הכלכלי - עליהן לסייע לכולם לחוש ביטחון כלכלי. הביטחון הזה יביא לרוגע נפשי, שיבטיח בריאות עכשיו וגם פעילות כלכלית סבירה אחרי שיסתיים המשבר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בצרפת, אחרי כמעט שלושה חודשים הסגר הוסר במדינה - אבל העצמאיים בעלי העסקים הקטנים מתקשים לחזור לעניינים. "המענק הממשלתי יוצא 1,500 יורו לזוג", סיפרה קארול גרו, מסעדנית מצרפת, "זה אומנם משהו - אבל זה ממש מעט".
צרפת היא מהנדיבות והמובילות בעולם בצעדי הסיוע שנקטה בעיקר עבור העסקים הקטנים. היא השקיעה 300 מיליארד יורו, יותר מטריליון שקלים - מדובר ביותר ב-12.1 אחוזים מהתוצר של המדינה. מעליה נמצאת רק בריטניה שהקצתה 330 מיליארד יורו (כ-1.5 טריליון שקלים) המהווים 14.5 אחוזים מהתל"ג שלה.
לשם השוואה, מדינת ישראל הקצתה לצורך פתרונות מימון לעסקים קטנים שנפגעו מהמשבר כ-8 מיליארד שקלים שהם 1.5 אחוזים מהתל"ג בלבד. "כבר הבנו שלא נקבל פיצוי על הנזק האמיתי שנגרם לנו", אמר שי ברמן, מנכ"ל איגוד המסעדות, "אנחנו רוצים שתהיה תוכנית שתיתן לנו איזושהי ודאות".
ממשלת בריטניה השיקה תוכנית שבמסגרתה היא תממן מחצית מהחשבון במסעדות, זאת במטרה לעודד את הפעילות של ענף המסעדנות ולגרום לאנשים לצאת ולאכול בחוץ. במקביל, בצ'כיה מציעה הממשלה לעצמאיים הלוואה בסכום ששווה ל-2 מיליון שקלים ללא ריבית, ואת התשלומים ניתן לדחות בשנה.
בקנדה מציעים לעצמאיים שנפגעו ממשבר הקורונה חבילת הטבות והלוואות מיידיות ללא ריביות. כמו כן, מציעה הממשלה המקומית קווי אשראי במיליונים. בדומה אליה, מציעה ממשלת ניו-זילנד למעסיקים קטנים הלוואות נוחות בסכום ששווה לרבע מיליון שקלים וערבויות שיבטיחו את המשך הפעילות של חברת התעופה הלאומית אייר-ניוזילנד.