נראה כי עברנו את נקודת האל-חזור ושטחי הקרח של גרינלנד צפויים להימס, כך עולה ממחקר חדש של מדענים מאוניברסיטת אוהיו. לטענתם החוקרים, גם אם מדינות העולם יפחיתו את פליטת גזי החממה – כל הקרחונים צפויים להפשיר ולהיעלם בשנים הבאות והדבר מציב בסכנה את ערי החוף מסביב לעולם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מדובר במחקר שנערך במשך 34 שנים, עד לשנת 2018, ובו נבדקו מצבם של 234 קרחונים בגרינלנד לאורך השנים. כחלק מתופעת ההתחממות הגלובלית, האזור הארקטי מתחמם פי שתיים לפחות מאשר שאר העולם, דבר שגורם להפשרת הקרח ולעליית פני המים.
החוקרים מזהירים מפני הצפות ערים ברחבי העולם כתוצאה מעליית מפלס המים. לטענתם, הפשרת הקרחונים תגרום לעליית מפלס המים ב-6 מטרים בממוצע, דבר שמעמיד את ערי החוף בסכנת הצפה.
אחת מהחוקרות שהשתתפו במחקר, מיכאלה קינג, אמרה כי הממצאים צריכים לדרבן את הממשלות בעולם להתכונן לעליית פני המים ולהשלכות שנובעות מכך. "מה שקורה באזור הארקטי, לא נשאר באזור הארקטי", אמרה.
למרות טענת החוקרים שעברנו את נקודת האל-חזור, החוקרים מדגישים שעדיין ישנה חשיבות להאטת קצב ההתחממות הגלובלית, מכיוון שזו תוביל להאטת ההפשרה של הקרחונים ותיתן לממשלות להיערך מפני העתיד לבוא.