ישראל לא לבד בגל השני: ישראל היא אחת המדינות שחוות בימים אלה את אחת ההתפרצויות המשמעותיות ביותר של נגיף הקורונה - זאת לאחר שבימי הגל הראשון של המגפה, נחשבה למדינה מצטיינת במאבק. לא סתם ראש הממשלה נתניהו התגאה בזמנו שמנהיגי מדינות התקשרו אליו כדי לשאול איך עשינו את זה. אלא שהמציאות כיום היא שונה ועצובה - אך היא לא ייעודית לישראל. עוד מדינות שנודעו בשל הלוחמה האפקטיבית שלהן בגל הראשון של הקורונה חוזות בימים אלה בהתפרצות נרחבת ומחודשת של הנגיף. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הונג קונג

הכרך הנודע שבדרום סין זכה לשבחים על התגובה המהירה לנגיף עוד בחודש ינואר, לאחר שמיהרו לבצע שם פעולות מיפוי של התפשטות הווירוס, ליישם את כללי הריחוק החברתי ולעודד פעולות היגיינה כמו שטיפת ידיים.  במרץ, הממשלה נקטה בפעולות נוספות לריסון גל שני ונאסר על מי שאינו תושב העיר להיכנס אליה; בדיקות קפדניות לתושבים ששבו אליה. מכוני כושר, בתי קפה ומסעדות היו סגורים או שנותרו פתוחים והתקינו אמצעי זהירות מתקדמים. במשך שבועות, מקרי ההידבקות היומיים היו בודדים - ולעתים אפילו אפסיים.

קורונה הונג קונג (צילום: Sakchai Lalit | AP)
מתמודדת שוב עם גל תחלואה בקורונה. הונג קונג | צילום: Sakchai Lalit | AP

אלא שב-6 ביולי החל גל הדבקה חדש. ביום שישי האחרון, היו בהונג קונג 123 מקרי הדבקה חדשים – הגידול הגבוה ביותר של חולים ליום מאז החלה המגפה. ההתכנסויות שוב הוגבלו, מכוני הכושר נסגרו שוב ומי שמגיע לעיר חייב להראות שנבדק לקורונה ויצא שלילי. נכון להיום, יש בהונג קונג 2,372 מקרי הידבקות בנגיף. הרשויות שם קוראות לאזרחים להישאר בבתים וחלה חובה על חבישת מסכות - זאת למרות שהתושבים ממושמעים ועטו אותן בכל מקרה. 

אוסטרליה

ב-1 בפברואר, אוסטרליה מיהרה לסגור את גבולותיה בפני המגיעים מסין, בהמשך היא סגרה את גבולותיה למגיעים ממדינות נוספות שסומנו כאדומות וב-19 במרץ סגרה לחלוטין את גבולותיה לזרים. מדינת היבשת אסרה על התקהלויות ויציאות שאינן נחוצות מהבית עוד כשהנגיף היה תחת שליטה יחסית. בתחילת מאי, התגאו האוסטרלים: "שיטחנו היטב את עקומת המקרים והזיהומים החדשים". 

בהלת הקורונה: הפינוי לאי המצורעים מאוסטרליה (צילום: חדשות)
סברו ששיטחו את העקומה, ואז הגיעה התפרצות נוספת. אוסטרליה | צילום: חדשות

לאחר שראש הממשלה האוסטרלי, סקוט מוריסון, כבר פירט תוכנית לפתיחת המשק ביולי, כשסך המקרים המדווחים עמד על 7,000 ומקרי המוות על 97, המגמה שוב החלה להשתנות לאחרונה, וחלה התפרצות מחודשת של קורונה במלבורן. 6.6 מיליון איש במדינת ויקטוריה בודדו מיתר חלקי אוסטרליה והגבול בין מדינת ויקטוריה לניו סאות' ויילס נסגר לראשונה בהיסטוריה. 484 מקרים חדשים של קורונה אותרו ביום שלישי האחרון במדינת ויקטוריה ובאוסטרליה יש כיום יותר מ-13 אלף מקרי הידבקות ו-140 מתים.

יפן 

רק לפני חודשיים היו אופטימיים מאוד ביפן. ראש הממשלה, שינזו אבה, הכריז שהפעילויות החברתיות והכלכליות יוגברו כדי להתרגל לחיים בצל הנגיף. בתי עסק ומקומות בילוי ברחבי המדינה בת 126 מיליון התושבים החלו לחזור לשגרת קורונה - והממשלה אף יזמה תוכנית חדשה לעידוד תיירות פנים.

פריחת הדובדבן ביפן בצל הקורונה (צילום: רויטרס)
אחרי הפריחה, הגיעה גל נוסף של מגפה. יפן | צילום: רויטרס

אלא שמאז שיפן החלה לפתוח מחדש את הכלכלה, מקרי התחלואה החלו להאמיר. ביום חמישי האחרון, נרשם במדינה שיא של 981 חולים חדשים ביום - ושני מקרי מוות. נכון להיום, ביפן יש 29 אלף מקרים מאומתים של הידבקות בקורונה ו-994 מקרי מוות וכמה מהערים הגדולות ביותר ביפן רשמו שוב שיאי נדבקים חדשים. הבירה טוקיו, שבימים אלה ממש הייתה אמורה לארח את האולימפיאדה, הושמטה מתוכנית עידוד התיירות החדשה של הממשלה. מחקרים שנערכו לאחרונה במדינה מצביעים על כך שמקרי הדבקה רבים ביפן - מקורם בבני 40 ומטה שלא מרגישים סימפטומים.

בעוד שרבים ממקרי ההידבקות בקורונה נותרים נמוכים יחסית במדינות הללו בהשוואה למדינות בהן המגפה מתפשטת באופן נרחב למדי כמו ארה"ב וברזיל, העלייה האחרונה במקרים מראה כי למרות הפיקוח המחמיר ביותר הנגיף עדיין מהווה איום. גם כללי הריחוק החברתי והשינוי בהתנהגות הציבור הם לא מדע מדויק ומיגור ההדבקה לא יכול להיות הרמטי. עד שלא יימצא חיסון, גלי ההדבקה יימשכו בעוצמות משתנות.