החשש מהתפרצות חמורה נוספת של נגיף קורונה מובילה מדינות רבות בעולם, כמו ישראל, להדק את חוקי הסגר. אך לא כל האזרחים שלמים עם ההגבלות המחמירות שכופה עליהם הממשלה. ברחבי העולם אזרחים החלו לצאת לרחובות ולמחות נגד מדיניות ההגבלות שמובילות הרשויות המקומיות. חלק מהמפגינים מתכחשים בכלל לקיומה של המגפה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בדרום הבירה הספרדית, מדריד, התאספו אלפי נשים, ילדים וגברים אחרי שהרשויות החליטו כי החל מהיום(שני) נאסר על התושבים לצאת מאזור מגוריהם, למעט ליציאה לעבודה או עבור שירותי בריאות.
הצעדים הקיצוניים שנקטו בספרד באים לאחר עלייה חדה בתחלואה והערכת מומחים כי 1 מכל 100 תושבים בבירה נדבק בנגיף. בספרד רשמו בשבוע שעבר 250 מתים ביום, לצד 10 אלף מקרים חדשים בממוצע בכל יום. חוקי ההסגר החדשים תקפים לאזורים שבהם הקורונה "משתוללת" - שהם 12 מתוך 37 האזורים שאליהם מחולקת מדריד.
"אנחנו נאלצים להפגין", אמר אחד המפגינים לתקשורת הספרדית. "זה בלתי מתקבל על הדעת לסגור אותנו בשכונות שלנו. הם לא עושים שום דבר למעננו. זה לא הוגן". במקביל להפגנות של האזרחים נגד ההגבלות החדשות, כמה מאות מפגינים דווקא הביעו תמיכה בהחלטות הממשלה. "זה הכרחי, אנשים לא אחראיים. צריך להכניס את כל ספרד להסגר כדי לסיים עם זה. יש יותר מידי אנשים שפשוט לא אכפת להם" אמרה אחת מהמפגינים.
במלבורן שבאוסטרליה המחאה נגד ההגבלות נמשכת מדי יום כבר שלושה שבועות. לעיתים מדובר במחאות חביבות, כמו קבוצת מפגינים שעברה ממרכז קניות אחד לשני עם גיטרות כדי למחות על חוקי ההסגר במדינה. במקרים אחרים המחאות נהפכו להיות אלימות, תוך שהמפגינים מתגרים בשוטרים.
לעזרת המפגינים באוסטרליה באו הרשתות החברתיות. המחאות מתואמות באמצעות הרשתות החברתיות ובכל פעם המחאה פורצת במקום אחר במלבורן. לכל הפגנה המשטרה מגיעה ובכל פעם נעצר מפגין אחד או שניים. "אנחנו רואים שרוב הקהילה עושה את הדבר הנכון", נמסר מהמשטרה המקומית. "מספר קטן מאוד של אנשים חסרי אחריות ואנוכיים בוחרים שלא לכבד את הכללים והם יענשו. לא נסבול כזו התנהגות".
המחאה צוברת תאוצה גם באנגליה. ביום שבת האחרון הגיעו לכיכר טרפלגאר שבמרכז לונדון מאות מפגינים שמחו נגד החוקים לריחוק חברתי וההוראה לעטות מסכות. ההמונים התעמתו עם שוטרים, שמצידם עצרו 23 מפגינים. המשטרה הבריטית טענה שהמפגינים "חושפים את עצמם ואחרים לאיום המגפה". מנגד, המפגינים טוענים שמדיניות אפלה, אינטרסנטית ומוטעית היא זו שמובילה את השוטרים לפעול נגדם.
בדיסלדורף שבגרמניה יצאו מאות לרחובות תחת הכותרת "די לפאניקה, מגפת הקורונה היא שקר" . חלק מהמפגינים לבשו תחפושות. מלבד העיתונאים שסיקרו את המחאה - איש מהמפגינים לא עטה מסכה על פניו. המפגינים גייסו למחאתם את הזמר לואי ארמסטרונג כשהם צעדו במרכז העיר ושרו את שירו המפורסם "What a wonderful world".