חידוש החתונות בבריטניה, אחרי שלושה חודשים של איסור מוחלט, לווה בכללים מחמירים: עד 30 מוזמנים, כולל צלם, כומר וכל צוות טכני שהוא, בלי קבלת פנים, בלי מזון ובלי שירה. נער הטבעות חייב בחיטוי ידיים לפני ואחרי הגשתן, וכך גם החתן והכלה. והכללים, מי היה מאמין - נאכפים.
ממוקד ההתפרצות לסיפור הצלחה: מה הסוד של אירופה במלחמה בקורונה?
באיטליה, עדיין אין חתונות. היא הייתה המדינה הראשונה בעולם שבה הוטל סגר מלא על כל 60 מיליון התושבים. מדינות רבות הלכו בעקבותיה והסתגרו, חלקן באיחור ניכר - ושילמו מחיר יקר. הסגרים הנוקשים ארכו בממוצע בין חמישה לשישה שבועות, ומראשית חודש מאי החלה אירופה בהסרת הגבלות התנועה. לא בבת אחת, אלא בהדרגה, באופן מדוד. מספר החולים לא עלה באופן חריג, לפחות עד כה.
מרבית המנהיגים הציגו מבעוד מועד את אסטרטגיית היציאה שלהם, תוך שהם משאירים מספיק זמן למערכות השונות להתארגן. פרק זמן של שבועיים הפריד בין שלב למשנהו - ואז נבחנה התוצאה. לא נרשמו קיצורי דרך, ולא כניעה לקבוצות סקטוריאליות. פשוט דבקו במתווה. "הפכו מעם שאנן לעם צייתן", סיפר חגי שלזינגר בעל מסעדה בברצלונה. "האווירה היום ברחוב זה שכולם הולכים עם מסכות. אנחנו בעיקר חווים אווירה של פחד. אתה מרגיש את זה ברכבות, שאנשים לא מצטופפים כמו פעם".
את השקט מהציבור השיגו, בין היתר, על-ידי פיצוי מהיר, גבוה וודאי למיליוני העובדים שנפגעו משיתוק משק העבודה. ממשלות שפכו כסף רב כי הבינו שאין ברירה אחרת. בבריטניה למשל השלימה הממשלה עד 80 אחוזים ממשכורתם של מי שנאלצו לשבת בבית, ואתמול הכריזו שם על תוכנית הטבות נדיבה להמרצת המשק.
בסוגיית מערכת החינוך - המומחים נחלקו. איטליה, שעדיין מלקקת את הפצעים, החליטה לא לפתוח את בתי הספר והגנים עד לחודש ספטמבר. צרפת, ספרד ובריטניה בחרו להסתפק בהחזרת הכיתות הנמוכות בלבד. סביבת הלימודים גם היא עברה שינוי, גם כאן המשמעת שיחקה תפקיד. הלמידה היא בקפסולות עד 15 ילדים לכל היותר, יש הקפדה בפועל על ריחוק ומסכות, ובהיעדר מספיק כיתות, גם גנים, כנסיות, ואפילו בתי קברות, הפכו לסביבת לימודים.
באירופה, בשונה מישראל, הסגר נוצל היטב לשיפור מערכי הרפואה והבדיקות. בעיקר חזרו לאט יותר מסודר יותר, מה שמאפשר להם להרגיש לפחות ערוכים טוב יותר לגל השני - אם יבוא.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות