ימים אחרי טקס החתימה על הסכמי השלום עם איחוד האמירויות ובחריין במדשאת הבית הלבן, התיישב יוסף אל-עותייבה - שגריר איחוד האמירויות בארה"ב ומי שהפך לפנים של ההסכם – לשיחת זום מיוחדת שבה חשף את מה שהתנהל מאחורי הקלעים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שותפיו של השגריר לשיחה הם אנשים שהקדישו שנים רבות מחייהם בניסיון להביא לסיום הסכסוך הישראלי-פלסטיני: השגריר מרטין אינדיק, השליח דניס רוס והשגריר דן שפירו. הם שוחחו על פריצת הדרך ההיסטורית ואיך ממשיכים מכאן.
"אני אופטימי מאוד ואני בטוח מאוד שזה יביא תועלת לשני צדדים", אמר עותייבה - שניצל את ההזדמנות להבהיר באופן שאינו משתמע לשתי פנים שנושא הסיפוח ירד מהפרק. "אני משוכנע שהסיפוח לא עומד על הפרק למשך תקופה משמעותית, זה ההסכם שאליו הגענו עם ארה"ב. מדובר בתקופה משמעותית, הסכמנו לא לחשוף את התקופה הזאת ולהשאיר את זה בינינו".
כמצופה מדיפלומט ותיק, הוא לא חשף על כמה שנים מדובר, אך הוא נשמע די בטוח שגם בחלוף פרק הזמן עליו הוסכם הסיפוח לא ישוב עוד לסדר היום. "הם (הישראלים) יראו את התועלת שבהסכמים האלה במציאות, בקרוב מאוד, ואני חושב שסיפוח יהיה דבר שרוב האנשים לא יעסקו בו בעתיד".
לאורך השנים יוסף אל-עותייבה למד את אותנו היטב, וכעת עוקב בקפידה אחר התגובות להסכם. "80% מהישראלים, שבוע לאחר ההצהרה, תמכו בהסכם הזה על פני סיפוח. שלושתכם יודעים ש-80% מהישראלים לא מסכימים על שום דבר".
לראשונה הוא גם מותח ביקורת גלויה על תגובת הפלסטינים. "אני חושב שזה די אירוני שהפלסטינים, שחשים נבגדים כתוצאה מהצעד הזה, לא מדברים על איך הם היו מרגישים אם הצעד הזה לא היה מתרחש ובמקומו היה מתבצע סיפוח".
עותייבה שלט בשיחה ובתוכן: סוגיית מטוסי ה-F35 ומכירת הנשק המתקדם לא עלו כלל בדיון. וכדיפלומט מנוסה, כיוון השגריר למה שכולנו שמחים לשמוע: "הנה אנחנו, בספטמבר 2020, מתעסקים בקייטרינג כשר בחברת תעופה של האמירויות. הצעירים פה יתחילו לעבוד, להשקיע, לסחור, ללמוד ולערוך מחקר עם ישראלים, וזה כבר לא נחשב לטאבו".