האם רוסיה ניסתה לפגוע בכוחות אמריקנים באפגניסטן? ב"ניו יורק טיימס" פורסם דיווח ביום שישי האחרון, לפיו קציני צבא של המודיעין הרוסי הציעו סכומי כסף גדולים ללוחמי המיליציות המקומיים באפגניסטן, על מנת שיפגעו בכוחות האמריקניים והבריטים המוצבים במדינה. בבית הלבן טענו לחוסר דיוק בפרטים, אך לא הכחישו לחלוטין את הדיווח.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עדות מרכזית עליה מבוסס הסיפור היא של גורם במודיעין האירופי, שטען כי הקצינים הרוסיים הציעו את התגמול הכספי לאותם לוחמי טליבאן. הוא הוסיף כי עדיין לא ברורה המוטיבציה הרוסית למהלך כזה, אך לדבריו – הם גרמו לנפגעים מכוחות קואליציית נאט"ו. "הגישה המפוקפקת הזו של המודיעין הרוסי מבהילה ובלתי נתפסת", אמר הבכיר.
על פי פרטי הדיווח, הנשיא דונלד טראמפ עודכן על ממצאי המודיעין וכן מועצת הביטחון הלאומי של הבית הלבן קיימה כבר דיון בנושא בסוף חודש מרץ. דוברת הבית הלבן קיילי מקנאני אמרה בהצהרה אתמול כי הנשיא טראמפ וסגן הנשיא מייק פנס לא תודרכו בנושא – ובכך טענה כי פרט זה בדיווח שגוי. היא לא הסכימה להיכנס לפרטי המידע המודיעיני שעלה בכתבה, אך לא הכחישה לחלוטין את הפרסום.
ראש המודיעין הלאומי של ארצות הברית אמר אמש כי הנשיא וסגן הנשיא לא עודכנו מעולם בפרטי המודיעין, לכאורה, באשר לכוונות הפגיעה מצד רוסיה באפגניסטן. גם הוא הוסיף כי הפרטים שעלו בדיווח אינם מדויקים.
אולם על פי הפרסום, ממשל טראמפ קיים השבוע תדרוכים מורחבים בנושא הערכת המודיעין הזו. נטען שהוא אף שיתף את המידע עם המשלה הבריטית – שלפי ההערכות גם כוחותיה הצבאיים באפגניסטן היו במוקד.
בשגרירות רוסיה בארצות הברית זעמו על הדיווח, וכינו אותו "האשמות מופרכות". הם טענו שהדברים שנכתבו הובילו לאיומים במוות נגד דיפלומטים רוסיים בוושינגטון ובלונדון. מטעם השגרירות פורסם בחשבון הטוויטר שלה: "בהיעדר סיבות להאשים את הרוסים, ה'ניו יורק טיימס' ממציא סיפורים מזויפים".
גם בטליבאן דחו בתוקף את הדיווח לפיו הוצע לאנשיהם כסף מטעם רוסיה כדי לפגוע בכוחות אמריקנים. "לא פועלים לתועלת של אף ארגון מודיעין או מדינה זרה, לא זקוקים לאיש בהדגרת יעדים", לשון התגובה.
חיילים אמריקנים משרתים היום באפגניסטן כחלק מכוח של ברית נאט"ו, שפועל באזור על מנת לסייע לכוחות אפגניים במאבק ובמלחמה בטרור של דאע"ש ושל אל-קאידה. לפי גורמים בממשל, טראמפ קרוב לסכם על הוצאת למעלה מ-4,000 חיילים מאפגניסטן – שיצמצם משמעותית את הכוח האמריקני במדינה.