פתיחת הגבולות של אירופה: בעוד שבאיחוד האירופי החלו בצעדים לפתיחת הגבולות המתוכננת ב-1 ביולי, על פי דיווח היום (שבת) בעיתון הצרפתי "לה-מונד", ישראל נשארת בחוץ - יחד עם המדינות האסורות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
האיחוד האירופי החליט לאפשר כניסה לאזרחי 14 מדינות זרות: אוסטרליה, קנדה, ד. קוריאה, יפן, ניו זילנד, רואנדה, תאילנד, אלג'יריה, מרוקו, תוניסיה, גאורגיה, מונטנגרו וסרביה. מנגד החליטו באיחוד שלא לאפשר כניסה לשטחו של תיירים מארה"ב, רוסיה, ישראל, ברזיל ומדינות נוספות שטרם הצליחו להשתלט על התפשטות נגיף הקורונה.
רשימת המדינות הסופית תתפרסם רק בשבוע הבא – לקראת פתיחת הגבולות המתוכננת. כפי שפורסם מוקדם יותר, על פי הודעת הארגון, הוחלט לאפשר גם כניסה של תיירים סינים, כל עוד ישמר עיקרון ההדדיות וסין תאפשר כניסת אירופאים לשטחה.
החלטות האיחוד מבוססות על מידע שנאסף מהשבועיים האחרונים בהם נראו גלי התפרצות שניים או שקצב התחלואה בנגיף בהן גדול מזה של האיחוד. בארגון הבטיחו כי אין מניעים נוספים מאחורי הכנסת מדינות מסוימות "לרשימה הטובה" ואחרות לא, מלבד הרצון למנוע הדבקה נוספת בשטחי אירופה.
"פתיחת גבולות היא מפתח חשוב עבור התיירות והעסקים וכמו כן עבור משפחות וחברים שבמשך תקופה ארוכה היו מנותקים", נכתב מטעם האיחוד. עם זאת הבהירו: "הגבלות התנועה לא יוסרו ממדינות בהן ממוצע ההדבקה בנגיף גבוהה ממדינות האיחוד האירופי".
רשימת המדינות הבטוחות נקבעה על ידי דיפלומטים בכירים בבריסל, לאחר דיונים מתמשכים על האופן בו יפתחו גבולותיהן של 27 המדינות החברות באיחוד האירופי. ההחלטה קיבלה גיבוי עקרוני של מרבית שגרירי הארגון, אולם עדיין צריכה להפוך לרשמית ולעבור אשרור סופי לפני כניסתה לתוקף.
בתוך כך, נתונים הנאספים על התפרצות הגל השני של הקרונה מראים שינוי באוכלוסיות ההדבקה - 40% מהמקרים החדשים מתחת לגיל 40. את שינוי זה מייחסים להתרופפות המשמעת בקרב צעירים.