מדינות העולם מתאחדות: מותו של ג'ורג פלויד הצית גל מחאות מסביב לעולם נגד האלימות והיחס של המשטרה כלפי מיעוטים. דרום קוריאה, יפן, ברלין ואוסטרליה - הן רק חלק קטן מהמדינות שבהן התעוררו בימים האחרונים הפגנות נגד המשטרה. כך זה נראה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

דרום קוריאה

מאות בני אדם התאספו הבוקר, ביום השני ברציפות, במחוז המסחרי בסיאול, בירת קוריאה הדרומית כשהם לבושים בחולצות שחורות ומסכות. ההמונים צעדו עם שלטים לזכרו של האזרח האמריקני שנחנק למוות. "נוח על משכבך בשלום, גו'רג' פלויד", נכתב באחד השלטים. המפגינים קראו: "קוריאנים למען זכויות השחורים".

מחאה בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד, דרום קוריאה (צילום: רויטרס)
הפגנות בדרום קוריאה | צילום: רויטרס

"אני קורא לממשלת ארה"ב להפסיק את הדיכוי האלים של המפגינים ולהקשיב לקולותיהם", סיפר ג'יהון שים, אחד ממארגני העצרת. "אני גם רוצה להפציר בממשלת דרום קוריאה להראות את תמיכתה במאבקם נגד גזענות".

אוסטרליה

כעשרת אלפים בני אדם לקחו חלק במחאה בעיר בריזביין שבאוסטרליה. העצרת, שהוכרזה על ידי המארגנים כלא אלימה, הוקדשה גם היא עבור פלויד אך כוונה גם להתנכלות של משטרה באוסטרליה לאבוריג'ינים – עם ילידי המונה 500 שבטים באוסטרליה. רבים צעדו כשהם עטופים בדגלי קבוצת המיעוט: "הפסיקו את האלימות".

מחאה בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד, אוסטרליה (צילום: רויטרס)
הפגנות באוסטרליה | צילום: רויטרס

גם בערים הגדולות מלבורן וסידני השתתפו אלפי בני אדם בצעדות. ברגע האחרון ביטלו רשויות החוק את האיסור להפגין מחשש להתקבצות חריגה על רקע התפשטות נגיף הקורונה, ובכך נמנע גל מעצרים של מפגינים. המשתתפים, שצעדו תחת השגחה משטרתית צמודה קראו: "איזה חיים חשובים? חיי שחורים חשובים!".

יפן

גם הרחוב המרכזי בבירה היפנית התמלא ביממה האחרונה במאות בני אדם, שהצטרפו למחאה הגלובלית. ההמונים יצאו לרחובות על רקע מותו של פלויד ובעקבות סרטון שהופץ ברשתות החברתיות בימים האחרונים בו נראה אדם ממוצא כורדי מתושאל באלימות על ידי כוחות המשטרה ביפן.

מחאה בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד, יפן (צילום: רויטרס)
מחאות נגד המשטרה ביפן | צילום: רויטרס

"התנכלות לזרים על ידי המשטרה היא תופעה אוניברסאלית", סיפר קוזו אוטה, איש עסקים בן 36 מקנדה שהשתתף במחאה. "עכשיו זה הזמן להשמיע את קולנו". קים סיהן בן ה-26 שלקח גם הוא חלק בעצרת הוסיף: "כאדם זר כמוני שגם חי ביפן, היה חשוב לי להגיע ולמחות נגד אלימות של המשטרה".

אירופה

היבשת השכנה לארה"ב, הושפעה רבות מהמחאות שפרצו בעקבות מותו של פוליד - והצטרפה גם היא. בגרמניה, אחת המדינות בהן יש את כמות הזרים הגדולה ביותר ביבשת, נרשמו צעדות ומחאות נרחבות. בעיר המבורג שבצפון המדינה, נאלצה המשטרה להתערב - ולגדוע את המחאה בעקבות אלפי המשתתפים שהפרו את הנחיות ההתקהלות.

מחאה בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד, גרמניה (צילום: רויטרס)
עצרת הענק בגרמניה | צילום: רויטרס
מחאה בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד, בריטניה (צילום: רויטרס)
וכך זה נראה בבריטניה | צילום: רויטרס

כ-4,500 בני אדם השתתפו במחאה מחוץ לקונסוליה האמריקנית בעיר לאורך גדות נהר האלסטר. העצרת נרשמה תחת הסיסמה: "צדק לפלויד – הפסיקו עם הרג השחורים בארה"ב". גם עם הגעת כוחות המשטרה, סירבו ההמונים לעזוב את המקום. בסרטונים שפורסמו ברשתות החברתיות נראו מספר שוטרים מפזרים בכוח מפגינים.