התסמונת הדלקתית הקשורה לקורונה פוגעת קשות בעוד ועוד ילדים ברחבי העולם, וגם בישראל. אחרי הדיווחים על עשרות ילדים ובני נוער שמאושפזים במצב קשה בבתי חולים במדינות שונות, בצרפת מת ילד בן 9 כתוצאה מסיבוך של המחלה. הוא הקורבן השני למחלה באירופה, ובארה"ב דווח השבוע על 3 ילדים שנפטרו ועוד עשרות מקרים מאובחנים. בישראל עד כה התגלו שלושה ילדים עם התסמינים, שהחלימו ושוחררו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בן ה-9 אושפז תחילה בבית החולים בצרפת לפני כשבועיים, כשהרופאים אבחנו כי פיתח צורה של קורונה, אך ללא תסמינים של הנגיף. לאחר שקיבל טיפול ומצבו הוגדר קל, הותר לו לשוב לביתו. אך מאוחר יותר באותו היום, הובהל הילד בשנית לבית החולים – הפעם במצב קשה למחלקת טיפול נמרץ. שם, מצאו בו סימנים למחלת קוואסאקי. שישה ימים לאחר מכן, הוא נפטר בעקבות סיבוכים של המחלה – התקף לב שגרם לנזק מוחי.
הדלקת הרב מערכתית שהתגלתה בקרב ילדים רבים בארצות הברית ובאירופה מדאיגה מאוד – בשל ההיקף ההולך וגדל שלה ובשל הקטלניות שלה אצל ילדים צעירים, שעד כה לא הוגדרו בקבוצת סיכון של נגיף הקורונה. עיתוי ההתגלות של ההתסבכות החדשה הוא מספר שבועות לאחר ההידבקות בקורונה. עוד ידוע שכאשר מבוצעת לילדים אלה בדיקת קורונה במטושים - חלקם מקבלים תוצאה שלילית, על אף שבדמם נמצאים נוגדנים למחלה.
בין התסמינים: פריחה, כאבי בטן ודלקת חריפה בכלי הדם - שעלולה לגרום להתקפי לב
המקרים המדווחים דומים מאוד לאלה של מחלה בשם "קוואסאקי", שאובחנה לראשונה בסוף שנות ה-60 והייתה נפוצה באותן שנים. הביטוי הקליני של המחלה הוא רב מערכתי, ולכן היא נקראת "מחלה דלקתית רב מערכתית". תסמיניה כוללים: פריחה בעור, פגיעה בלב ובכלי הדם וכאבי בטן עזים.
בישראל עד כה התגלו שלושה ילדים שנושאים את המחלה, מהצפון ומירושלים. הבשורה הטובה היא שמדובר בתופעה נדירה, שמרבית הילדים שאובחנו בה - לבסוף החלימו. קהיליית רופאי הילדים בארץ כבר מודעת היטב לסוגיה, ומעבירה את המידע הדרוש להורים.
מושל ניו יורק חושש: "זה שלב חדש לגמרי של הקורונה"
מוקדם יותר השבוע, דיווחו באירופה על מספר מקרים של ילדים שמצבם הדרדר, וסבלו מכאבי בטן ומדלקות בלב. מושל ניו יורק אנדרו קומו הודיע על 73 מקרים של תחלואה כזו - גם שם בקרב ילדים. המושל קומו הוסיף כי מדובר ב"שלב חדש לגמרי" של המחלה: "אנחנו עבדנו בהנחה שצעירים לא מושפעים מהקורונה. אנחנו כבר לא בטוחים כל כך שזו עובדה".
בהודעה מיוחדת לתקשורת שהופצה בעקבות המקרים האלה, הסבירה ד"ר ג'יין ניוברגר, יו"ר תוכנית מחלת קוואסקי בבית החולים לילדים בבוסטון שבמדינת מסצ'וסטס כי "אנחנו רוצים להרגיע את ההורים - נראה שזה נדיר". היא הוסיפה: "למרות שמחלת קוואסאקי עלולה לפגוע בלב או בכלי הדם, הבעיות בלב נעלמות בדרך כלל תוך חמישה או שישה שבועות, ורוב הילדים מתאוששים לחלוטין".