מאות מיליוני בני אדם ברחבי העולם מסתגרים בבתיהם מחשש להידבקות בנגיף הקורונה. המדיניות בה נוקטות מרבית מדינות העולם הותירה את רחובות הערים ריקים. דבר שפוגע בכלכלה המקומית - אך תורם למלחמה בפשע. הנתונים מראים כי ישנה ירידה דרמטית של אחוזי הפשיעה במרבית התחומים - רצח, גניבה, אונס ועבירות סמים. עם זאת, בשל אותה מדיניות, משפחות נמצאות סגורות בבית אחד במשך תקופה ארוכה וקיים חשש שמספר עבירות האלימות בתוך המשפחה דווקא יעלה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מאז התפרצות נגיף הקורונה באל סלבדור מוכת פשע, מדווחים במדינה על ממוצע של 2 מתים ביממה, לעומת 600 טרם התפרצות המגפה. ראול גונזלס, שבבעלותו חברה להפקת לוויות בלימה בירת פרו, אומר כי קודם הגעת הקורונה הוא היה צריך לטפל מדי יום בכ-15 גופות ואילו השבוע הוא הלך לנוח על הספסל אחרי 6 שעות בלי לקוחות. לפי נתוני הרשויות המקומיות, ישנה ירידה של 84% בפשיעה המקומית.
בדרום אפריקה, שאזרחיה נמצאים תחת הסגר, השוו את מספר מקרי הפשיעה במדינה בשבוע הראשון להסגר לנתונם של התקופה המקבילה בשנה שעברה. מתברר כי מספר מקרי האונס במדינה צנח מ-700 ל-101, מספר התקיפות ירד מ-2,673 ל-456 ומספר מקרי הרצח ירד גם הוא באופן משמעותי - מ-326 ל-94 בלבד.
גם בשיקגו מדווחים על ירידה של 10% במקרי הפשע מאז התפרצות מגפת הקורונה באזור. בניו יורק, שנפגעה בצורה הקשה ביותר מהנגיף בארה"ב, הרשויות מדווחות כי מספר מקרי הרצח, אונס, שוד וגניבת רכבים צנח ב-12% בין החודשים פברואר למרץ. בלוס אנג'לס, השוו את אחוזי הפשיעה של שנת 2020 לעומת השנה הקודמת וגילו שעד ה-15 במרץ המספרים היו דומים לשנה הקודמת, אך לאחר מכן הם ירדו ב-30%.
ירידה דרסטית כזאת באחוזי הפשיעה היא אירוע נדיר. בשנות ה-90 חוותה ניו יורק ירידה של כ-40% באחוזי הפשיעה. זאת הירידה החדה ביותר בהיסטוריה האמריקאית - אך זה נעשה בתוך פרק זמן של שלוש שנים. נגיף הקורונה הצליח לגרום לכך בשבועות ספורים בלבד.