הקלות בסגר גם בהודו: ביממה האחרונה אובחנו בהודו 1,553 מקרי הידבקות נוספים בנגיף הקורונה – הזינוק הגדול ביותר שנרשם במדינה עד כה. על אף הערכות המומחים כי מספר הנדבקים גבוה עוד יותר, היום (שני) החליט ראש הממשלה, נרנדרה מודי, על הקלות בסגר שנחשב לאחד הנוקשים בעולם, כל זאת במטרה להחיות את הפעילות הכלכלית במדינה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בהודו מתו עד כה 543 אנשים לאחר שנדבקו בנגיף ואובחנו 17,000 חולים. אפידמיולוגים צופים כי למרות שמערכת הבריאות מגדילה את היערכותה מול המגיפה, שיא הנדבקים והמתים במדינה עוד לפניהם וצפוי להתרחש באזור חודש יוני. עד כה, כ-400 אלף בני אדם עשו בדיקת קורונה, אחוז זעום ביותר ביחס לאוכלוסייה הענקית של הודו - 1.3 מליארד אזרחים. מומחי מחלות זיהומיות מעריכים כי מספר הנדבקים גבוה בהרבה ממה שידוע עד כה.
למרות הזינוק הגדול במספר הנדבקים ביממה האחרונה והאווירה העגומה בהודו, ראש הממשלה נרנדה מודי הכריז כי מהיום תתחדש העבודה בחלק מענפי התעסוקה. אמנם חלק מהנחיות הסגר יימשכו עד ה-3 במאי, אך יצרני חומרת טכנולוגיה, חקלאים ותעשיות באזורים כפריים יורשו לחדש את הפעילות כדי להתחיל להחיות את הכלכלה במדינה.
כמו בשאר העולם, גם בהודו מתנהל ויכוח ער בנוגע להוראות הסגר והשפעותיו על הכלכלה. עבור חלק מהאזרחים, הפסקת העבודה משמעותה התמודדות עם רעב וסכנות שנראות לעיתים חמורות מהסיכוי להידבק בקורונה. ראש הממשלה קרא אמש לאזרחים להמשיך לגלות זהירות ולהקשיב להנחיות: "כולנו בזה ביחד, הנגיף לא מבדיל בין גזע, דת ומעמד. הוא לא רואה גבולות או שפות כשהוא תוקף. אנו צריכים להתמודד עם זה כאחים".